Proszę o doradztwo w doborze felg/opon 17"
Proszę o doradztwo w doborze felg/opon 17"
Witam Kolegów.
Proszę o poradę w ww. temacie. Obecnie auto mam na felgach 20". dla uściślenia oczywiście zawieszenie pneumatyczne. Auto zachowuje się jak przyklejone do nawierzchni ale dość mocno czuje nierówności...zastanawiałem się nad zmianą felg na 17 " - według katalogu rozmiar 235x55xR17 jest dedykowanym rozmiarem opon. Stąd moje pytanie:
jeżeli założę powyższy zestaw to będzie wygodniejsza jazda na nierównościach? Nie chciałbym również pogorszyć mocno właściwości jezdnych (hamowanie, przyczepność), jednak argument wygodnej jazdy bardziej do mnie przemawia. Jakie macie Panowie spostrzeżenia (wygląd koła dla mnie jest drugoplanowy) ? Z góry dzięki za sugestie
Proszę o poradę w ww. temacie. Obecnie auto mam na felgach 20". dla uściślenia oczywiście zawieszenie pneumatyczne. Auto zachowuje się jak przyklejone do nawierzchni ale dość mocno czuje nierówności...zastanawiałem się nad zmianą felg na 17 " - według katalogu rozmiar 235x55xR17 jest dedykowanym rozmiarem opon. Stąd moje pytanie:
jeżeli założę powyższy zestaw to będzie wygodniejsza jazda na nierównościach? Nie chciałbym również pogorszyć mocno właściwości jezdnych (hamowanie, przyczepność), jednak argument wygodnej jazdy bardziej do mnie przemawia. Jakie macie Panowie spostrzeżenia (wygląd koła dla mnie jest drugoplanowy) ? Z góry dzięki za sugestie
było A6 2.4
jest A8 4.2
jest A8 4.2
A może ktoś chciałby się zamienić na moje 20" - stan naprawdę bardzo dobry, sa to felgi oryginalne AUDI OEM, wszystkie proste, bez śladów napraw. Mam 5 sztuk (zapas nie był nigdy używany). Przyjechałem na tych 20" z Niemiec...wrzucę wkrótce foty...felgi jak te z poniższej aukcji (to nie reklama Panie Moderatorze ) ale zdecydowanie w lepszym stanie
http://allegro.pl/audi-a8-d3-felgi-20-z ... ml#thumb/2
[center]polowiak umieść proszę ogłoszenie w odpowiednim dziale [/center]
http://allegro.pl/audi-a8-d3-felgi-20-z ... ml#thumb/2
[center]polowiak umieść proszę ogłoszenie w odpowiednim dziale [/center]
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 20:25 przez polowiak, łącznie zmieniany 1 raz.
było A6 2.4
jest A8 4.2
jest A8 4.2
Właśnie o takich 5-ramiennych myślałem kolego Auto prezentuje się bardzo dobrze. Tego typu fele to klasyki. Dużo bardziej wytrzymalsze niż te tzw. szprychowe.
Ja brałem jeszcze pod uwagę tzw. Monoblocki jak na zdj. poniżej... wydają się być niezniszczalne i bardzo łatwe w utrzymaniu
Ja brałem jeszcze pod uwagę tzw. Monoblocki jak na zdj. poniżej... wydają się być niezniszczalne i bardzo łatwe w utrzymaniu
było A6 2.4
jest A8 4.2
jest A8 4.2
-
- Super Klubowicz
Mam takie na sprzedaż z ładnymi zimówkami jak ktoś byłby zainteresowany.polowiak pisze:Właśnie o takich 5-ramiennych myślałem kolego Auto prezentuje się bardzo dobrze. Tego typu fele to klasyki. Dużo bardziej wytrzymalsze niż te tzw. szprychowe.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez vsvteam, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki bardzo za propozycję Na pewno wezmę cenne wskazówki pod uwagę....potwierdziły się moje przemyślenia.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2017, 12:54 przez polowiak, łącznie zmieniany 2 razy.
było A6 2.4
jest A8 4.2
jest A8 4.2