części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 04 3.7MPI/LPG ] Coś "pstryka" przy skręcaniu

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 18 lip 2015, 23:13

Mozna sam przegub ale trzeba rozpiac cala polos zdiac przegob zewnetrzny i cala polos przelozyc przez pregub wewnetrzny.A to dlatego że koncowka przegubów jest lekko zagieta do wewnątrz .Ot cala filozofia :]
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

Awatar użytkownika
Adrianplock
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adrianplock » 01 kwie 2017, 10:38

Witam Czy Ktoś sie uporał z tym pstrykaniem , bo w kabinie samochodu słychać tak jak by sie samochód miał zaraz złamać na poł :)

Wkur...........ia mnie to strasznie , przypał jeździć a nie daj boze gdzieś zakrecać pod sklepem , kazdy sie oglada

Wczesniej było to na lewym przednim kole teraz jest to juz na obydwu kołach , wczesniej musialem skrecać by to słyszeć a teraz jest to już też na prostych kołach nawet na najmniejszych nierównościach i nie da sie komfortowo cieszyć samochodem
TYLKO V8

Gecio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Coś "pstryka" przy skręcaniu

Post autor: Gecio » 02 kwie 2017, 17:06

Gunner pisze:Mam dla Was zagadkę z którą już kilku mechaników nie mogło sobie poradzić. Przy skręcie kół obojętnie w którą stronę coś pstryka przy kołach, zawieszenie sprawdzane już parę razy, nie ma nigdzie luzów ani niczego niepokojącego ( wg. mechaników )

Poniżej link do filmiku, obejrzyjcie cały bo ten dźwięk pojawia się w różnych odstępach czasu.

Włącz auto na lift i popatrz na gumy maglownic. Miedzy 40 a 45s podobny dźwięk miałem jak guma na maglu przeskakiwała. Może się mylę ale warto popatrzeć.

To cykanie o które Ci chodzi w filmie to według mnie sygnalizują początek usterki przegubu zewnętrznego. W Oplu z tego co mi się przypomina taki objaw był i po jakimś czasie cykanie było na tyle głośne że zdiagnozowano przegub zewnętrzny.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 03 kwie 2017, 06:04

guma na przegubie zewnętrznym daje podobny dźwięk sprawdz czy masz opaske na osłonie przegubu

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl