martin_rs4 ta pompa to może być dobry trop bo w zimie zdarzało mi się, że parę razy głośno chodziła ale po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu przestawała wyć. Tylko z ogrzewaniem nie mam żadnych kłopotów, funkcja REST na Climatronicu działa. Może pomału wysiada ta pompa i gdzieś się rozszczelniła?
[ Dodano: 2017-04-19, 18:02 ]
Załamie się chyba... Kompletnie nie mogę umiejscowić wycieku płynu... Sprawdzałem wszystko co pisaliście i nic. Samochód stał w święta u rodziców, jeździłem, ustawiałem go na różnych pochyleniach, nie spadła nawet kropla. Dzisiaj wróciłem z pracy, po godzinie wychodzę - plama pod samochodem, płynu ubyło do minimum:/ Nie wiem wydaję mi się, że na zbiorniczku wyrównawczym i zbiorniczku oleju wspomagania kierownicy są zaschnięte różowe krople. U ojca na kanale nie cieknie, u mechanika nie cieknie a u mnie pod domem cieknie.
Jeszcze pytanie - czy nagrzewnica może ciec gdzieś na zewnątrz, nie wiem ma jakiś zawór upustowy czy coś takiego?
Drugie pytanie - jeśli reduktor puszczałby gaz w układ chłodzenia to mogłoby wywalać go korkiem od zbiorniczka wyrównawczego? Czy da się ,,domowym'' sposobem sprawdzić czy reduktor nie robi takich cyrków?