artur.325 pisze:Od niedawna posiadam a8,które jest całkiem nieźle wyposażone,lecz zastanawia mnie,czy na pewno ma audio bose.
Sprzedający zapewniał,że tak.Audio gra bardzo dobrze,ale wszystkie a8 z jakimi miałem styczność miały ten system i nie wiem jak gra zwykłe audio.
Na maskownicach nie mam żadnych oznaczeń,może jeśli fabrycznie było bose to jest to wyszczególnione w vinie?
Podeślij VIN a powiem ci bez cienia wątpliwości jak wyjechała z fabryki... czy było BOSE czy nie było.
Czy BOSE jest teraz to pomijając takie rzeczy jak maskownice z logo BOSE to najłatwiej sprawdzisz w MMI.
- na panelu sterującym MMI wciśnij CD
- uruchom odtwarzanie jakiejś płyty w zmieniarce
- naciśnij prawy dolny przycisk przy głównym pokrętle sterującym MMI - tam są ustawienia dźwięku
- jeżeli w Menu poniżej Bas'ów masz oddzielną regulację dla Subwofer'a to jest to nagłośnienie zwykłe, podstawowe czyli nie jest to BOSE
- kawałek niżej możesz też wejść w ustawienia DSP - jeżeli nie masz możliwości ustawienia dźwięku Surround to jest to nagłośnienie zwykłe, podstawowe czyli nie jest to BOSE
A ze sprzedającymi to bywa różnie - niestety ciężko trafić takiego który prawdę powie więc przy zakupie albo sam masz dużą wiedzę, albo bierzesz kogoś kto ma dużą wiedzę albo bierzesz na wiarę to co opowiada sprzedający i kupujesz kota w worku