![]() |
![]() |
![]() |
[ALL] Napęd Quatro i opony
-
- Forum Audi A8
[ALL] Napęd Quatro i opony
Czy mozna zastosować przy napędzie Quatro 2 pary różnych opon w tym samym rozmiarze?
jak wygląda sytuacja bo różnie mówią.
Chodzi mi dokładnie o to czy można na tylnią oś załorzyć inne opony w tym samym rozmiarze co na przodzie ?
jak wygląda sytuacja bo różnie mówią.
Chodzi mi dokładnie o to czy można na tylnią oś załorzyć inne opony w tym samym rozmiarze co na przodzie ?
Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 14:46 przez krzysztofeq, łącznie zmieniany 2 razy.
http://www.a8team.pl/topics10/3121.htm
tu masz opisane mój przykład , jeśli quattro to 4 takie same kapcie
tu masz opisane mój przykład , jeśli quattro to 4 takie same kapcie
Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 12:35 przez mdamian, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

-
- Forum Audi A8
miałem bardzo podobny przykład
Ps:

Ps:

Wszystko rozchodzi się o samych producentów , którzy wszystkie testy i miary prowadzą tylko i wyłącznie we własnym zakresie bez żadnych restrykcyjnych norm odgórnych i testów.
Dlatego też dwie opony o takim samym rozmiarze ale różnych producentów mogą mieć różną średnicę.
Wystarczy zobaczyć ile nowe opony mają bieżnika o różnych producentów i już na tym elemencie są różnice , a co dopiero na samych oponach
W związku z tym mogą pojawiać się takie , a nie inne objawy. Od razu nadmienię , że róznica 2-3mm to nie różnica i tutaj nie powinno się nic dziać , ale już np. 0,5-1cm to jest różnica dla napędu.
Ale oczywiście to moje wywody , które nie muszą w 100% odzwierciedlać rzeczywistości.
Dlatego też dwie opony o takim samym rozmiarze ale różnych producentów mogą mieć różną średnicę.
Wystarczy zobaczyć ile nowe opony mają bieżnika o różnych producentów i już na tym elemencie są różnice , a co dopiero na samych oponach

W związku z tym mogą pojawiać się takie , a nie inne objawy. Od razu nadmienię , że róznica 2-3mm to nie różnica i tutaj nie powinno się nic dziać , ale już np. 0,5-1cm to jest różnica dla napędu.
Ale oczywiście to moje wywody , które nie muszą w 100% odzwierciedlać rzeczywistości.
colln, Akurat przy naszych Autkach to Psychika jest bardzo kosztowna , temu się nie dziwię że każdy z nas woli się nie stresować tylko cieszyć z Jazdy .
Ps:

Ps:

-
- Super Klubowicz