![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Problem ABS ESP Hamulec postojowy ??
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Problem ABS ESP Hamulec postojowy ??
Dziś odpalając auto pod sklepem odpalił sie komunikat na fisie esp abs kontrolka od czujnika skrętu od abs zółta, do tego błąd hamulca ręcznego pioruny
błąd o czujniku w lewym tylnym kole coś z obwodem
błąd o silniczku e lewym kole
z ciekawostek nie da sie zaciągnąć ręcznego, oczywiscie abs i esp nie działa
czy są jakieś newralgiczne punkty w tych wiązkach które sprawdzić ?
błąd o czujniku w lewym tylnym kole coś z obwodem
błąd o silniczku e lewym kole
z ciekawostek nie da sie zaciągnąć ręcznego, oczywiscie abs i esp nie działa
czy są jakieś newralgiczne punkty w tych wiązkach które sprawdzić ?
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 23:57 przez Motostacja, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Super Klubowicz
jak ja mialem disco to bylo od recznego teraz tylko mam p z piorunem nie wymienilem bo czekam juz tydzien z polski na paczke ale jak wymienisz bedzie gitarka
co do obwodu to poprostu wyczysc kontaktem kostke itp przy okazij . aha śrobki trzymajace zacisk silniczka sie lubia wyrabiać
nastepnie sa magicy co rozkladaja na czesci silniczki tam jest pasek i zebatki czesto jest tam woda albo syf moze poprostu robierz wyczysc nasmar... i bedzie spoczko . pozdro 

Dyskoteka z ESP ABS i ręcznym oznacza Kaput sterownik ABSu bolączka naszych A8 

Moje Audi A8 D4 i Forum do Audi A6 C6
I u mnie to może być to, dostałem info od firmy która sprawdzała sterownik że jest oki, czujnik sprawdzałem, więc muszę dać do sprawdzenia przejścia na kablach.xluqas pisze:Taka mała wskazówka, mam doświadczenie z A8 2003 i 2005 rok w obu przypadkach była zgnita instalacja idąca do sterownika ABSu dokładnie na odcinku od podłużnicy aż do wtyczki sterownika .....
Macie jeszcze jakieś doświadczenia ?
Ja mam bład czujnika koła lewy tył oraz błąd hamulca postojowego lewy tył. Może sterownik hamulca ręcznego coś miesza?
Sam już nie wiem .....

edit:
-Sterownik sprawdzony na stole niby ok
-Wiązka sprawdzona 4 kable wymienione ze względu na słaby stan pancerza.
W blokach pomiarowych podczas jazdy są odczyty z 4 czujników na postoju 1km/h, jak ruszę to prędkość obrotowa zmienia się tylko w 3 polach. Po chwili urywa sie połączenie ABS wskazówka od prędkości na liczniku opada i podnosi sie do prawidłowej wartości i tak za każdym razem jak skasuje błąd w ABS. Błey w hamulcu postojowym powracają odrazu po skasowaniu.
Zastanawia mnie masa błędów w sterowniku hamulca ręcznego nie wiem czy to hamulec postojowy powoduje błąd ABS czy odwrotnie .
Kurcze nie chodzi tu juz nawet o pieniądze, tylko sam nie wiem co ja mam wymienić aby to zaczęło działać -.- Ew czy jest ktoś kto sie tego podejmie.
Ja jestem właśnie po wymianie okablowania głównej wtyczki ABS. Przed wymiana wszystko grało obecnie brak abs esp błąd czujnika abs kupiłem nowy lipa. Auto oddaje do elektronika
A dlaczego wymieniałeś wtyczkę?xluqas pisze:Ja jestem właśnie po wymianie okablowania głównej wtyczki ABS. Przed wymiana wszystko grało obecnie brak abs esp błąd czujnika abs kupiłem nowy lipa. Auto oddaje do elektronika
Pytam bo ja jej jeszcze w żadnym aucie nie wymieniałem a przewinęło się tego u mnie już sporo

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Ale po co mam oglądać okablowanie?... przecież u mnie nic się z ABSem nie dziejeraftor pisze:FOSS, odizoluj okablowanie za wtyczka i przepatrz kable, u mnie 4 kabele byly bez pancerza.

Pytałem o tą wtyczkę bo jeszcze w żadnym aucie jej nie wymieniałem - sterownik wielokrotnie ale wtyczki nigdy

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Pytasz to tłumacze, kolega napisał że wymieniał okablowanie nie wtyczkęFOSS pisze:Ale po co mam oglądać okablowanie?... przecież u mnie nic się z ABSem nie dzieje

j.w.FOSS pisze:Pytałem o tą wtyczkę bo jeszcze w żadnym aucie jej nie wymieniałem
FOSS, Nie widziałem sensu zabawy z 15 uszkodzonymi kablami a raczej ich brakiem więc miałem zdrowa instalacje i przelutowalem. Kable były zgnite od wtyczki sterownika aż do łączenia plastikowego że materiałowym nadkolem. Polecam sprawdzić jak się ma instalacja