[D3 04 4.2MPI ] Naprawa Modułu Kessy
kkrzysi0, no ja mam tylko VCDSa i tam chyba nie ma takich bajerów ale dzięki Tobie zacząłem szukać, a wiedziałem, że były wymieniane całe fotele to czułem, że czegoś może brakować
Teraz już został ten jeden błąd anteny R134 po stronie kierowcy. Ale co dziwne wszystko działa jak należy drzwi się zamykają otwierają itd z przycisku i nie wiem o co chodzi
Teraz już został ten jeden błąd anteny R134 po stronie kierowcy. Ale co dziwne wszystko działa jak należy drzwi się zamykają otwierają itd z przycisku i nie wiem o co chodzi
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
działa bo anteny są połączone parami z drzwi z boku auta i wystarczy że złapie z jednejLukas134 pisze:kkrzysi0, no ja mam tylko VCDSa i tam chyba nie ma takich bajerów ale dzięki Tobie zacząłem szukać, a wiedziałem, że były wymieniane całe fotele to czułem, że czegoś może brakować
a guzik to w ogóle jest niezależnie podłączony bo do modułu w danych drzwiach a nie do kessy
bezposrednio
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
koledzy , zgodnie z instrukcją z tego tematu naprawiłe sterownik kessy i tak jak powyżej -wszystko działa [pomijając to że zgubiłem obudowe :-[ ]...
jest jednak inny problem -nie działają elektryczne szyby , jak nacisne to prubuje i puszcza , nie ruszałem kodowań , tylko jeden tranzystorek był uwalony.
gdzie szukać , czy moduł kesy tym steruje?
jest jednak inny problem -nie działają elektryczne szyby , jak nacisne to prubuje i puszcza , nie ruszałem kodowań , tylko jeden tranzystorek był uwalony.
gdzie szukać , czy moduł kesy tym steruje?
gazuuu na podtlenku LPG
Panowie - może głupota - ale czy obudowa modułu kessy jest skręcona jakimiś dziwnymi śrubkami ? Czy przed przystąpieniem do naprawy opisanej wcześniej trzeba się dodatkowo wyposażyć w jakieś specjalistyczne śrubokręciki ? Pytam profilaktycznie - żeby nie było nagle zdziwienia że potrzebny jest jakiś dziwny nietypowy torx
Nie.czaruś pisze:Panowie - może głupota - ale czy obudowa modułu kessy jest skręcona jakimiś dziwnymi śrubkami ?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Odczytałeś i skasowałeś błędy?adik4785 pisze:Witam! Wymieniłem te tranzystorki i rezystorki u elektronika i dalej kess nie działa i teraz dodatkowo padł start i nie widzi kluczyka nie wiem czy trzeba podłączy pod komputer czy co? Ma ktoś jakieś pomysły? Jak wymienialiscie te elementy i podlaczyliscie moduł od razu zaczął w działać?