Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Wymiana mikrostyka zamka

Zrobiłeś coś w swoim Audi A8 ? Masz do tego fotostory i opis ? Pochwal się innym.
Motostacja

Post autor: Motostacja » 30 maja 2017, 23:48

Panowie podeśle ktoś konkretny link do mikrostyku odpowiadającego za zapalanie lampek w drzwiach kierowcy? Po otwarciu drzwi kierowcy nie zapala mi sie oswietlenie w aucie, a jak chwile poczekam to auto sie rygluje z powodu braku otwarcia drzwi. Chciałbym to rozebrac wymienić i po temacie w 2 h.

http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 71499.html

http://nowyelektronik.pl/index.php?id_p ... er=product

http://nowyelektronik.pl/index.php?id_p ... er=product

Rozumiem że mi potrzebna jest jedna sztuka ?

Podrzuci ktoś jeszcze fotke gdzie dokładnie znajduje sie mikrostyk odpowiedzialny za powyższą usterke?

[ Dodano: 2017-05-30, 23:48 ]
1.5h przelutowalem mikrostyk ze starego zamka z passata, w sumie to z 2 zlozylem 1 i taki przylutowalem, poki co wszystko chodzi nie trzeba zamka wyjmowac.

Vovapl
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Vovapl » 15 cze 2017, 21:23

Podepnę się pod temat. Mam problem z mikrostykiem ale od dociągu <fujarka>
Niestety nie miałem tak łatwo jak na zdjęciach z wyciągnięciem zamka (lewe tylne drzwi) musiałem odkręcić całą górną ramkę, wyjąć wraz z szybą i uszczelką, po tym dopiero dało się wydostać dziada. Ale pomijając całą tą procedurę to jakoś patrząc na ten zamek śmiem twierdzić że jest nierozbieralny, czy komuś się może to udało? <bezradny> trochę słabo kupić trzy zamki bo akurat w tylu dniach nie działa po 200zł każdy zamiast tego styku za 5zł <nienie> :/

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 15 cze 2017, 22:05

Tylne drzwi to jest niestety dramat. Ramy nie trzeba wprawdzie demontować, bo wystarczy poluzować i jeden trzyma odgiętą a drugi manewruje zamkiem. Choć na upartego pod odpowiednim kątem i po użyciu zestawu przekleństw wychodzi i bez luzowania. Sam zamek jest rozbieralny jak najbardziej, ale po latach zatrzaski lubią sobie pęknąć. Nawet miałem zdjęcia, bo liczyłem się z tym, że tego inaczej nie złożę jeśli sobie dokumentacji nie zrobię. W skrócie to wyglądało tak, że najpierw poszło parę wkrętów, potem dzięki temu był dostęp do zatrzasków, które z kolei objawiały dalsze wkręty. Niestety fotek już nie mam :(
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

rafal_001
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafal_001 » 15 cze 2017, 23:00

Podepnę się pod temat bo też mam problem z mikrostykiem, cały czas pokazuje zamknięte drzwi, jak poruszam samym zamkiem w drzwiach to reaguje ale potem cisza, domyślam się że trzeba go już wymienić, ale też nie działają mi przyciski na zewnętrznych klamkach od key less go i moje pytanie czy to jest jakoś ze sobą powiązane czy już oddzielny temat? w tylnych drzwiach działają bez problemu

Vovapl
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Vovapl » 16 cze 2017, 13:04

Pepek tylko ja mówię tutaj o styku przy tej jakby zapadce zamka a tam obudowa jest metalowa nie plastikowa i pytanie czy to da się jakoś rozebrać <bezradny>

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 20 cze 2017, 17:16

nity tam są całkiem spore... ale ludzie podcinają nieco tę obudowę aby się dostać tylko do styków
w sumie i tak masz zamek zepsuty więc eksperymentuj
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl