Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D2 02 3.3TDI ] Swap na 2.5 Tdi BAU lub BCZ

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
Spitzer
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Spitzer » 04 lip 2017, 19:16

Vagowner - nie zalezy mi jakoś szczególnie na quattro chociaż miłoby było mieć czytałem już też że skrzynia z passata pasuje i z a5 b5 też tylko trzeba półosie chyba zakupić do D2

VAGowner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VAGowner » 04 lip 2017, 23:07

Piotr_Bocian pisze:
Spitzer pisze:szukałem informacji dalej bo w tym wątku nie dowiedziałem się zbyt wiele ale trafiłem na taki oto artykuł http://Dostęp zabroniony.pl/silniki-2-5-tdi-v6-przeglad-wszystkich-odmian-i-typow-t43.html i tutaj moje pytanie, czy silnik 2.5 tdi v6 da rade przełożyć na zasadzie 1 do 1 w sensie czy wszystko będzie pasować jeśli będe chciał przełożyć BAU lub BCZ do A8 ktore wcześniej miało inny 2.5 tdi? jak mają się mocowanie silnika i inne elementy ? ewentualnie jak dużo trzeba przerobić żeby taki silnik wsadzić do A8 która miała wcześniej 3.3 Tdi ?
Silnik przełożyć z 2,5 do 2,5 nie problem - ale obstawiam inną wiązkę elektryczną. Przy zmianie z 3,3 dochodzi jeszcze więcej.
bierzesz silnik 2.5 TDI z wiązką elektryczną i komputerem :)

Piotr_Bocian

Post autor: Piotr_Bocian » 09 lip 2017, 20:58

Tak byłoby najprościej, ja jednak na miejscu kolegi zainwestowałbym w 1,9 na PD, albo coś w stylu 2,7 TDI (ale to już większy projekt). <hihi>

VAGowner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VAGowner » 10 lip 2017, 02:40

Piotr_Bocian pisze:Tak byłoby najprościej, ja jednak na miejscu kolegi zainwestowałbym w 1,9 na PD
Biorąc pod uwagę ekonomię - to najlepsza opcja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl