Szukałem ale nie znalazłem nigdzie stosownej informacji a chciałbym kupić i od razu wymienić bo huczy niemiłosiernie a nie chciałbym unieruchomić furmanki na dzień czy dwa bo czasem różnie jest z dostępnością części.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Łożysko Kompresora Klimatyzacji
-
djmajor
- Forum Audi A8

[D2 02 4.2PB/LPG ] Łożysko Kompresora Klimatyzacji
Siemanko, ma ktoś może info jaki nr łożyska występuje w kompresorze klimatyzacji ?
Szukałem ale nie znalazłem nigdzie stosownej informacji a chciałbym kupić i od razu wymienić bo huczy niemiłosiernie a nie chciałbym unieruchomić furmanki na dzień czy dwa bo czasem różnie jest z dostępnością części.
-
uszek
- Super Klubowicz

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

Chciałem dzisiaj wymienić łożysko. Odkręciłem śrubkę i zdjąłem przednią część kółka a w środku było zerwane zabezpieczenie na szyjce co trzyma całe kółko... Łożysko nie było wcześniej wymieniane a ślad na urwanej szyjce wygląda na starą przypadłość.
Opiłków nie było w układzie, cicho chodził. Do wymiany kompresor czy tylko dokręcić śrubę i się nie martwić?
Opiłków nie było w układzie, cicho chodził. Do wymiany kompresor czy tylko dokręcić śrubę i się nie martwić?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

- krisker
- Super Klubowicz

Dziś dłubałem przy łożysku. Mi też przy ściąganiu koła z łożyskiem zerwał się rant, na którym osadzony jest pierścień zabezpieczający. Póki co nowe łożysko wsadziłem na klej do gwintów, ale docelowo kompresor do wymiany. Łożysko tak, jak wspomniano: 35x52x22 (kod wspólny ACB35x52x22 np. NTN; koszt ok. 45-50zł).
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz