Ja, wielokrotnie.Tomcio pisze:Czy któryś z kolegów wyciągał kiedyś silnik z mechanizmem?
Zdejmujesz wycieraczki, podszybie, górną rozpórkę przedniego zawiasu i na koniec mechanizm.Tomcio pisze:Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za info jak to wyjąć.
Ja, wielokrotnie.Tomcio pisze:Czy któryś z kolegów wyciągał kiedyś silnik z mechanizmem?
Zdejmujesz wycieraczki, podszybie, górną rozpórkę przedniego zawiasu i na koniec mechanizm.Tomcio pisze:Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za info jak to wyjąć.
Od demontażu mechanizmu pewnikiem.riki76 pisze:I u mnie też to samo, przestały działać wycieraczki (tylko lekko się ruszają a jak już się przesuną to zostaną np. w połowie szyby) a spryskiwacze wogóle nie działają. Od czego zacząć szukać przyczyny?
Ulalal... czyli jednak tak z marszu się nie udało. Niestety bywa i tak bo tak jak rozmawialiśmy jak mechanizm zatrzymuje się już na szybie to jest to prawie za późno na jego uratowanie.JanekS13 pisze:Ja właśnie jestem po próbie uratowania mechanizmu
Niestety bolec od strony kierowcy był tak zapieczony że przy kolejnych próbach wybicia pękła ośka na wysokości gwintu na który przychodzi wycieraczka .
Spoko. Powodzenia przy drugim podejściuJanekS13 pisze:Tak przy okazji
Dzięki Foss za cenne rady
Skoro słychać jak silniczek wykonuje swój ruch to albo wycieraczki były zdejmowane i ktoś za słabo je przykręcił, w co trochę wątpię że obydwie tak samo stanęły, albo coś z mechanizmem się wydarzyło, że brak jest napędu.miniekzgr pisze:To i Ja się podkleje.Dzisiaj wycieraczki staneły.Silniczek słychać pompka spryskiwacza działa,ale stoją w połowie szyby..
Mechanizm wyjety.Silnikczek działa natomiast cała reszta stoi.Jak zdjąłem te plastikowe nakładki na czpieniach to wyleciało sporo proszku.Jutro czyszczenie wszystkiego.FOSS pisze:Skoro słychać jak silniczek wykonuje swój ruch to albo wycieraczki były zdejmowane i ktoś za słabo je przykręcił, w co trochę wątpię że obydwie tak samo stanęły, albo coś z mechanizmem się wydarzyło, że brak jest napędu.miniekzgr pisze:To i Ja się podkleje.Dzisiaj wycieraczki staneły.Silniczek słychać pompka spryskiwacza działa,ale stoją w połowie szyby..