Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Dziś nastąpiła długo wyczekiwana wymiana nastawnika po stronie pasażera (kierowcy robiłem rok temu). Wreszcie mam prawidłowe KW (12-13 zamiast 17), a obecność klekotu przy odpalaniu zweryfikuję w ciągu kilku najbliższych dni.
Oba nastawniki z ASO (nie ma niestety innej opcji w 3.7), a prawy udało mi się zakupić za 1999zł brutto.
Oba nastawniki z ASO (nie ma niestety innej opcji w 3.7), a prawy udało mi się zakupić za 1999zł brutto.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
na razie wszystko w porządku, przy zamykaniu tez sie poprawiloPczester pisze:Daj znać jak Amorki się sprawują bo też mam do wymiany .maciu pisze:dekielki oryginalne chińskie wreszcie dotarły
dodatkowo dwa amorki tylnej klapy z allegro
nie napierdziela tak
te gekonki są fajne, polecam, na razie uważam że czarny przyjemniejszyJIMM pisze:Wymieniłem zapach samochodowy na gekona audi w kolorze czerwonym....wiadomo "szybszy"
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
mam nadzieje że to sie jednak nie uda
Ostatnio zmieniony 26 lip 2017, 23:26 przez maciu, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
-
- Forum Audi A8
Dzisiaj nareszcie dokończyłem auto. Wymiana łożysk w mechanizmie roznicowym, wymiana całego przedniego zawieszenia plus łożysko w lewym przednim kole. Zbieżność ustawiona. Chciałbym przy okazji podziękować koledze tomkar5 za pomoc z mechanizmem roznicowym. Dzięki niemu sam się za to wziąłem. Pozdrawiam Cię Tomku.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Sprzątałem dzisiaj auto.... i zauważyłem że jak patrzy się z pod kąta (tak od strony pasażera np) to widać między zegarami a tą osłoną zegarów, że te tunele nie przylegają ładnie tylko jest szpara. U was też tak jest?
Zrobiłem też moda z tym silniczkiem od owiewki Szyberdachu, jest cicho ale nadal w 1/3 długości jak się już zamyka, bardzo zwalnia i widać że jest jakiś opór i czasami aż staje i się otwiera...
Zrobiłem też moda z tym silniczkiem od owiewki Szyberdachu, jest cicho ale nadal w 1/3 długości jak się już zamyka, bardzo zwalnia i widać że jest jakiś opór i czasami aż staje i się otwiera...