Witam,
Mam problem z klimą, gdy jest bardzo ciepło potrafi się włączyć dopiero po 30 km, przez zimę i wiosnę nie miałem tego problemu, ale teraz przy tych temparaturach niechce zaskoczyć odrazu. Podobny problem miałem w zeszłym roku końcem lata ale później się uspokoiło. Najgorsze jest to że nie pokazuje mi błędów żadnych
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Problem z klimatyzacją :/ 0 błedów na
Nie będę zakładał nowego tematu i zapytam tutaj. Nagle klimatyzacja zaczęła słabo chłodzić. Temperatura parownika minimalna jaką udało się uzyskać to 19 C, nawet przy odcięciu dopływu płynu do zaworu rozdzielająco-pompującego. Ciśnienie czynnika to 13 bar-ów na pracującym układzie przy temp. zewnętrznej 30 C. Błędów brak. Wentylatory pracują. Co można jeszcze sprawdzić?
-
- Super Klubowicz
Jeżeli zablokowano na stałe przepływ płynu chłodzącego przez nagrzewnice to raczej nie ma możliwości aby którakolwiek ze stron chłodziła inaczej niż strona drugaszeryfisch pisze:Prawa strona chłodzi lepiej?
No chyba, że parownik w środku jest zabity syfem i czynnik nie przepływa przez niego równomiernie
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Obie strony tak samo chłodzą, czyli max 21 z kartek. Podłączyłem maszyne do klimatyzacji i na niskim ciśnieniu jest 6,5 -7 bar. Wymienilem filtr/dlawik (opilkow nie było na filterku)ale nic nie pomogło. Szpec od klimy mowi że sprężarka padła (jakieś zawory z tyłu sprężarki nie dzialaja). I niewiem czy szukac uzywki czy regenerowana?
Edit: Dzisiaj klimatyzacja ożyła, ciśnienie na wysokim 16 bar a na niskim 2,5 bar. Podejrzenie pada na zawór w kompresorze, chcialbym go wymienic ale nie wiem gdzie kupic właściwy?
Edit: Dzisiaj klimatyzacja ożyła, ciśnienie na wysokim 16 bar a na niskim 2,5 bar. Podejrzenie pada na zawór w kompresorze, chcialbym go wymienic ale nie wiem gdzie kupic właściwy?