[D3 ALL ] CP Component Protection w skrzyni
[D3 ALL ] CP Component Protection w skrzyni
Czy w skrzyniach w D3 jest CP ?
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Z tego co sie orientuje cp nie moze wplywac na podstawoee funkcje auta i bezpieczenstwa. Z cp w skrzyni nie mialem doczynienia ale wydaje mi sie ze jechac bedzie normalnie tylko np tip moxe nie dzialac, lopatki czy cos...
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
-
- Super Klubowicz
Jak ktoś przerzuca całą skrzynię a sterownik zostawia swój to wszystko bangla bez problemu.
Jak ktoś zmienia sterownik to niestety po wymianie na lawetę i do ASO na dopisanie sterownika do auta
Albo na hol jak ktoś woli i do jakiegoś "nieASO" co będzie to ogarniał ale takich to jak na lekarstwo
Jak ktoś zmienia sterownik to niestety po wymianie na lawetę i do ASO na dopisanie sterownika do auta
Albo na hol jak ktoś woli i do jakiegoś "nieASO" co będzie to ogarniał ale takich to jak na lekarstwo
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Wewnątrz.colln pisze:Ten wewnątrz skrzyni czy ten w kabinie bo na dobrą sprawę i jedno i drugie nazywamy sterownikiem
Trzeba przełożyć do drugiej skrzyni.
U mnie ze 2 czy może już 3 lata temu była przekładana skrzynia.
Kupiłem z przebiegiem o połowę niższym niż moja i chciałem sobie polepszyć.
Po przekładce skrzynia ruszyła normalnie, bez żadnego CP.
Inna sprawa to to, że pracowała gorzej niż moja stara więc dokonałem ponownej przekładki powracając do swojej starszej skrzyni.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Ja przedkładałem skrzynie u siebie samochód miałem 3.0 tdi rocznik 2007 kupiłem skrzynie z 2010 koledy na forum mi powiedzieli ze skrzynia nie ma CP tak też wyczytałem na innym forum lecz niestety okazało się ze skrzynia miała CP objawy były takie ze skrzynia wchodziła w tryb awaryjny i nic się z tym nie dało zrobić
wiec rozkręciłem mechatronikę ściągnąłem sterownik z mechatroniki i wymieniłem z tym co kupiłem w skrzyni z 2010 lecz u mnie 2 sterowniki były identyczne miały takie same kolory solenoidów nie wiem jak by to wygladało jak by wsadził sterownik ze starej skrzyni do nowej
U mnie skrzynia śmiga aż miło powodem zmiany był płyn chłodniczy w skrzyni i uwalona mechatronika kosze też nie były rewelacyjne.
Ps Mam w domu 2 skrzynie z 3.0 tdi jedna kompletna i druga w częściach bo płaszcz był pęknięty (kupiłem bo gość masowo sprzedawał w cenie złomu)
wiec rozkręciłem mechatronikę ściągnąłem sterownik z mechatroniki i wymieniłem z tym co kupiłem w skrzyni z 2010 lecz u mnie 2 sterowniki były identyczne miały takie same kolory solenoidów nie wiem jak by to wygladało jak by wsadził sterownik ze starej skrzyni do nowej
U mnie skrzynia śmiga aż miło powodem zmiany był płyn chłodniczy w skrzyni i uwalona mechatronika kosze też nie były rewelacyjne.
Ps Mam w domu 2 skrzynie z 3.0 tdi jedna kompletna i druga w częściach bo płaszcz był pęknięty (kupiłem bo gość masowo sprzedawał w cenie złomu)
Mowa tu o Tiptronicu - podejrzewać należy że Multitronic podobnie ?
Pytam bo sam mam multi i zastanawiam się nad zmianą na taką 7 lameli a swoją sprzedać czy lepiej zrobić upgrade z 6 na 7 lameli (koszt części nie jest duży)
[ Dodano: 2017-08-22, 23:08 ]
Juz się doinformowałem (przynajmniej w kwestii skrzynii jak moja)- nie ma CP
Pytam bo sam mam multi i zastanawiam się nad zmianą na taką 7 lameli a swoją sprzedać czy lepiej zrobić upgrade z 6 na 7 lameli (koszt części nie jest duży)
[ Dodano: 2017-08-22, 23:08 ]
Juz się doinformowałem (przynajmniej w kwestii skrzynii jak moja)- nie ma CP
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2