[D2 98 4.2PB/LPG ] Czujnik ABS - wymiana
[D2 98 4.2PB/LPG ] Czujnik ABS - wymiana
jak to wyciągnąć aby go nie uszkodzić, próbowałem ale nic, nie drgnie, trzeba ciągnąć, kręcić czy jak?
Ostatnio zmieniony 07 gru 2013, 10:17 przez pb41ns, łącznie zmieniany 2 razy.
pb41ns, przekręć go w prawo i w lewo żeby go rozruszać ( może przyrdzewiał , pomoże wd 40 )
I go wyciągnij , Jaja się zaczynają jak go wkładasz , masz Vaga ??
Przyda się do kasowania błędów .
Wkładasz czujnik do końca i wyciągasz około 1-2mm , wyciągniesz za dużo , będzie błąd , nie wyciągniesz go w cale , przejedziesz kawałek i będzie błąd , walczyłem z czujnikiem chyba z 2 godziny , aż udało mi się go ustawić .
I go wyciągnij , Jaja się zaczynają jak go wkładasz , masz Vaga ??
Przyda się do kasowania błędów .
Wkładasz czujnik do końca i wyciągasz około 1-2mm , wyciągniesz za dużo , będzie błąd , nie wyciągniesz go w cale , przejedziesz kawałek i będzie błąd , walczyłem z czujnikiem chyba z 2 godziny , aż udało mi się go ustawić .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Obawiam się , że to realne , a w jakich okolicznościach wyskakuje błąd ??pb41ns pisze:raz na jakiś czas pojawia się błąd jednego czujnika, myśle że się zabrudził, jest to realne?
Podczas jazdy ??
Przy parkowaniu / zawracaniu ??
Przy hamowaniu ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
-
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Witam, mam problem z czujnikiem abs. Wyskakuje mi błąd abs i esp. Pojechałem do kumpla na komputer, wynik jednoznaczny, lewy przód czujnik abs. Kupiłem używany, mechanik mi zmienił i dalej to samo. Błąd wyskakuje czasem po 100m czasem po 2 km. Dodam, że mam czujnik który ma 2 wtyczki i jest na śrubce a nie wciskany. Czy u mnie też jest jakiś patent na ustawienie czujnika, czy może czujnik musi być do odpowiedniego koła (mam u siebie 18) a czy są ori to nie wiem.
nr czujnika jaki kupiłem to 4D0927803D
[ Dodano: 2017-08-06, 09:36 ]
pomoże ktoś, nikt nic w tym temacie nie powie??
nr czujnika jaki kupiłem to 4D0927803D
[ Dodano: 2017-08-06, 09:36 ]
pomoże ktoś, nikt nic w tym temacie nie powie??
A,B,B+E,C,C+E, ADR + Cysterny, HDS
Zawsze w drodze, od motocykla po ciężarówkę
ja jak wymieniałem to po pierwsze kupiłem nowy , śmieszna kasa ale masz pewność że jest sprawny , używany może wyglądać na sprawny a będzie miał ułamany kabelek w środku i dupa. a jeśli chodzi o ustawienie to w przypadku twojego nic takiego sie nie robi, wkładasz przykręcasz i tyle. podłącz pod kompa i zobacz co pokazuje, jak wnów ten sam to sprawdż wtyczke, może żle zapięta, jeśli wtyczka ok to kup nowy czujnik i tyle, ja u siebie dawałem jakiś zamiennik i śmiga, czujnik to takie urządzenie że tam nie ma sie co popsuć jedynie kabelki mogą sie ułamać i dlatego błąd wyskakuje
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
Ok dzięki, mam nadzieje,że nie dałem dupy kupując używany. Chciałem szybko bo używany miałem na miejscu, na szrocie, a nowy dopiero za kilka dni. Nowy osiągalny tylko przez neta, u mnie w każdym sklepie motoryzacyjnym jest nie dostępny w sprzedaży.
Błąd pojawia się po jakimś czasie, czy to normalne??
Jak sprawdzić stary czujnik czy jest dobry??
Błąd pojawia się po jakimś czasie, czy to normalne??
Jak sprawdzić stary czujnik czy jest dobry??
A,B,B+E,C,C+E, ADR + Cysterny, HDS