[D2 98 4.2PB ] Jak działa webasto? co z akumulatorem?
Kolego Czapi jeżeli nie masz ustawiania funkcji webasta w komputerze to prawdopodobnie masz dodatkowe ogrzewanie ,które włącza i wyłącza się automatycznie.Jest możliwość dołożenia sterowania .
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka
Znajomy elektryk (pracujący w serwisie audi) oszacował to na jakieś 300 ,400 zł.
[ Dodano: 2010-12-02, 19:01 ]
ps , ale ja nie chcę grzebania w aucie jak jest tak fabrycznie to niech tak zostanie.
[ Dodano: 2010-12-02, 19:01 ]
ps , ale ja nie chcę grzebania w aucie jak jest tak fabrycznie to niech tak zostanie.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka
Kolego mdamian a w jakiż to sposób sprawdziłeś działanie klimatyzacji (czyli faktu że kompresor od klimatyzacji się załącza) :?: :shock:mdamian pisze:Panowie dzisiaj u mnie było -8 i sprawdzałem klimę i normalnie działa :idea:
Nagrzałem auto i potem sprawdziłem klimę i normalnie chłodzi
Bo jeżeli na dworze było -8st.C a Ty ustawiłeś swoją klimatyzację na LO to niezależnie od tego czy kompresor się włączy (a szczerze w to wątpię) to i tak będzie wiało z nawiewów bardzo zimne powietrze (czyli takie jakie jest na dworzu) ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
FOSS, Faktycznie ale jak nie miałem nabitej klimy to włączało mi się ECO na klimatroniku a jak nabiłem to się nie włącza nawet teraz jak jest -10 to działa .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Ale to że świeci się AUTO a ECO nie świeci to nie jest równoznaczne z tym że kompresor od klimy pracuje... a ten nie włącza się dla temperatur niższych od około 3-5st.C... identycznie jest w całej grupie VAG i wielu innych markach ;-)mdamian pisze:FOSS, Faktycznie ale jak nie miałem nabitej klimy to włączało mi się ECO na klimatroniku a jak nabiłem to się nie włącza nawet teraz jak jest -10 to działa .
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
A to ciekawe
A jak sprawdzić czy kompresor pracuje ??
A jak sprawdzić czy kompresor pracuje ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
W środku raczej ciezko go uslyszec (raz przez wyciszenie, dwa przez nawiew), w garażu w ciszy uslyszysz przy aucie (chyba, że koinczy swój żywot i wyje) W srodku natomiast oprócz przyjemnego chłodu z nawiewów na wolnych obrotach spadnie lekko ich ilosc na obrotomierzu. Jest jednak tak jak pisze FOSS - sprezarka nie włączy się już przy ok 5 st C (chyba, że uszkodzony jest jeden z czujników, mozna jednak wtedy bardzo szybko ją załatwić), więc w zimie spokojnie mozesz jeździc na wyłaczonym ECONie - przez co przynajmniej nie beda Ci parować szyby.
Black Cars Matters
Witam
A czy ktos ma schemat podlaczenia webasto(schematy, zdjecia(. Dzis sie tematem zainteresowalemi sie okazalo ze webasto powinno byc ale go nie ma, wtyczka jest ucieta, przewod paliwowy jakos zaslepiony, generalnie ktos cos kombinowal. Przewod paliwowy (podejrzewam ze to on) idzie wzdluz podluznicy do lampy i przed lampa sie konczy. Chce kupic webasto, kiedys mialem z takimi do czynienia, nawet uruchamialem na stole piec, jedynie potrzeba mi schematów, numeru webasta i zdjec z etki jak to wyglada.
A czy ktos ma schemat podlaczenia webasto(schematy, zdjecia(. Dzis sie tematem zainteresowalemi sie okazalo ze webasto powinno byc ale go nie ma, wtyczka jest ucieta, przewod paliwowy jakos zaslepiony, generalnie ktos cos kombinowal. Przewod paliwowy (podejrzewam ze to on) idzie wzdluz podluznicy do lampy i przed lampa sie konczy. Chce kupic webasto, kiedys mialem z takimi do czynienia, nawet uruchamialem na stole piec, jedynie potrzeba mi schematów, numeru webasta i zdjec z etki jak to wyglada.
-
- Forum Audi A8