Czołem,
Czy ktoś wymieniał uszczelniacz wałka ataku przedniego dyfra?
Rok temu zdejmowałem tył skrzyni co by uszczelnić wałek napędu przodu a ostatnio zauważyłem wyciek z samego dyfra.
Oglądałem to miejsce i wygląda na to, że trzeba by zdjąć dzwon/ przód skrzyni. Czyli robota z wyjęciem całego napędu - prawda to?
Pozdrawiam
- Łukasz
---
EDIT
Nie wiem czy dobrze widzę ale wychodzi, że ten simering można było przy robocie przedniego wymienić bez problemu....
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB ] 4HP24 Przedni most wyciek z wałka ataku.
[D2 96 4.2PB ] 4HP24 Przedni most wyciek z wałka ataku.
Kot też jest Quattro
Też się do tego przymierzałem i zarówno Elsa jak i oględziny skrzyni mówiły, że od tyłu się nie da. Trzeba demontować skrzynię i odkręcać dzwon. Jak nie zapomnę to wieczorem strzelę fotkę skrzyni.
----
Edit:
Słabe fotki, ale coś tam widać. Ogólnie środkowa część skrzyni częściowo przysłania przykręcony pierścień i simmering wałka ataku i nie bardzo widzę opcję, żeby to się dało wyjąć bez rozbierania skrzyni od przodu.
![Obrazek]()
----
Edit:
Słabe fotki, ale coś tam widać. Ogólnie środkowa część skrzyni częściowo przysłania przykręcony pierścień i simmering wałka ataku i nie bardzo widzę opcję, żeby to się dało wyjąć bez rozbierania skrzyni od przodu.
Four rings to rule them all
I ten simering nie wylezie zahaczając o rant tyłu skrzyni? Tych śrub wydaje się nie trzeba by ruszać.
Jak go zobaczyłem to wydawało mi się, że dało by radę - ale fakt - nie mam teraz wglądu w to miejsce.
Problem też w tym, że ten uszczelniacz jak i uszczelniacz od strony miski olejowej wycofano w tym roku w czerwcu z ASO. Michał szuka, może znajdzie. To bym chciał wstawić OEMowe
Jak go zobaczyłem to wydawało mi się, że dało by radę - ale fakt - nie mam teraz wglądu w to miejsce.
Problem też w tym, że ten uszczelniacz jak i uszczelniacz od strony miski olejowej wycofano w tym roku w czerwcu z ASO. Michał szuka, może znajdzie. To bym chciał wstawić OEMowe
Kot też jest Quattro
W sumie masz rację. Spojrzałem teraz w Elsę i faktycznie tych śrub nie trzeba odkręcać. Jeśli da się wyciągnąć wałek atakujący rozbierając skrzynię od tyłu to i simmering powinien wyjść. Gorzej z wbiciem nowego, bo z jednej strony będzie przysłonięty przez środkową część skrzyni.Ukaniu pisze:I ten simering nie wylezie zahaczając o rant tyłu skrzyni? Tych śrub wydaje się nie trzeba by ruszać.
Wiem kto taki ma na zbyciuUkaniu pisze: Problem też w tym, że ten uszczelniacz jak i uszczelniacz od strony miski olejowej wycofano w tym roku w czerwcu z ASO. Michał szuka, może znajdzie. To bym chciał wstawić OEMowe

Nowy kosztował 165zł, oddam za 110 + wysyłka

Four rings to rule them all