części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] Elementy zawieszenia Mastersport opinia

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 ALL ] Elementy zawieszenia Mastersport opinia

Post autor: Preston81 » 04 wrz 2017, 11:16

hej niedawno trafilem tu na pochlebne opinie tego dziadostwa niestety musze powiedziec ze kupilem jakis czas temu wahacz tej firmy (tzw banan lewy przod) i wytrzymal cale 23 tys km zdjecia wrzuce przy wymianie moja rada unikac :) szkoda kasy koszt chyba cos kolo 130 - 140 zł z wysyłką obecenie dalem do regeneracji swoje oryginalne wahacze w firmie Regum pod Poznaniem i poinformuje jak sie to sprawuje za jakis czas sporo opinii pochlebnych maja w srodowisku motorsportu w naszym miescie pozdrawiam i odradzam (acz kolwiek musze tez zaznaczyc ze tych wahaczy widzialem 2 rodzaje )

[center]
Macieju, używaj proszę interpunkcji bo nie idzie tego czytać <cicho> [/center]
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2017, 13:20 przez Preston81, łącznie zmieniany 2 razy.
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 04 wrz 2017, 11:50

No Maciek, teraz tylko czekać na posty trolli z firmy MS na szybko się tu rejestrujących i przeczących Twojej opinii i szkalujących Ciebie, że jak to ? Że to prawdziwe German engineering :D
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 wrz 2017, 12:49

preston81 pisze:kupilem jakis czas temu wahacz tej firmy (tzw banan lewy przod) i wytrzymal cale 23 tys
noooo to długo i tak Ci wytrzymał. Mój nowy banan nie wytrzymał nawet tygodnia, guma z tulei wybrała się na spacer <boisie>

Obrazek Obrazek

w mniejszych autach chwalą sobie te wahacze, no bo za kpl 700zł to "jak za darmo". Tyle że Mastersport produkował z początkiem produkcji dobre wahacze by przekonać do siebie klientów a z czasem jakość poszła w dół...zapewne cięcia kosztów jak w każdej fabryce, co przekłada się właśnie na jakość <bezradny>
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 04 wrz 2017, 14:50

wkleje foty za tydzien bo oddalem auto do lakiernika (w koncu) i pozniej oddam go na wymiane tego wahacza , u mnie spisany jest kazdy przebieg i data zakupu prawdopodobnie oddam na reklamacje :) bo zakladalem i kupowalem jakos w listopadzie :)
bądź sobą, wariatów też lubią

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 04 wrz 2017, 21:37

Ja kiedys kupilem klocki do innego audi MS sport.
Przy lekkim hamowaniu piszczaly jak kiedys pociagi. Po ok 5 tys km to je wywalilem bo przy kazdym hamowaniu zwracalem na siebie uwage

MS sport tak sa niemieckie jak dziadowskie kosmetyki K2 sa polskie

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 wrz 2017, 22:39

TommyA8L pisze:jak dziadowskie kosmetyki K2 sa polskie
oj nie mów bo K2 do czyszczenia felg jest bardzo dobry <okok>
to nie jest zwykły napęd...to

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 04 wrz 2017, 23:17

Moze do felg tak ale skore w A8 ich preparatem to sobie zniszczylem

Awatar użytkownika
krisker
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krisker » 23 sie 2019, 08:16

Trochę odświeżę wątek. Poprzedni właściciel jeszcze w 2016 roku wymienił cały zawias na mastersport. Pomyślałem sobie - dojeżdżę i wymienię na coś normalnego. No i dopiero w ubiegłym roku po ok. 40 tys. km coś się zaczęło dziać. Główną słabością są oczywiście końcówki drążków i tuleje w wahaczach. O dziwo sworznie trzymają się świetnie. Rok temu wymieniałem w dolnym prostym tuleje na LM tylko dlatego, że stare wydawały się miękkie (nie były pozrywane ani rozwulkanizowane). Nowa tuleja wewnętrzna LM wytrzymała rok i się zerwała. Oczywiście zawias skręcany był zgodnie ze sztuką. Wczoraj kupiłem wahacz MS i od razu wymieniłem w nim tuleje znowu na LM. Zobaczymy na jak długo taki zestaw wystarczy. Dodam, że stary wahacz MS miał nadal sztywny sworzeń, wobec czego wymienię w nim tuleje i będzie na zapas.

Do czego zmierzam - na TRW i Lemforderach ostatnio się zawiodłem (i nie tylko ja). Jeśli nowy wahacz MS wytrzyma tyle, co stary, to warto rozważyć MS zamiast TRW lub LM i ew. nieco częściej zmieniać elementy zawieszenia. Różnica w cenie uwzględniając wymianę tulei to ponad 100% (wahacz LM 340zł, komplet MS + tuleje LM 160zł).

Nikogo nie namawiam na MS, ale mityczna jakość LM i TRW to już historia i nie zawsze warto przepłacać za markę.

VAGowner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VAGowner » 23 sie 2019, 10:50

Zatem czas przesiąść się na inną markę...
Wiele pozytywów zbierają części Meyle, zwłaszcza Meyle HD.

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 23 sie 2019, 12:04

VAGowner pisze:Zatem czas przesiąść się na inną markę...
Wiele pozytywów zbierają części Meyle, zwłaszcza Meyle HD.
U siebie zakładałem cały komplet Meyle HD. Po ok 80tys. w bananie i górnym tylnym po stronie pasażera zużyły się sworznie. Reszta się trzyma jeszcze.
Na końcówkach drążków LM zrobiłem ok. 110tys. i jeszcze są ok.
Four rings to rule them all

Awatar użytkownika
krisker
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krisker » 23 sie 2019, 12:18

Kiedyś w A6 C5 miałem oryginalne wahacze przy ponad 200 tys. km. Ale to kiedyś. Teraz niby LM nadal robi dla VAGa i kupując części można zauważyć wytarte numery OE, ale nie chce mi się wierzyć, że to samo idzie do ASO i/lub do nowych pojazdów.

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 23 sie 2019, 12:51

krisker pisze:Kiedyś w A6 C5 miałem oryginalne wahacze przy ponad 200 tys. km. Ale to kiedyś. Teraz niby LM nadal robi dla VAGa i kupując części można zauważyć wytarte numery OE, ale nie chce mi się wierzyć, że to samo idzie do ASO i/lub do nowych pojazdów.
Wlasnie czesto mowi sie, ze wytarte numery / logo oznacza oryginale czesci ale roznie to mozna interpretowac.
Z drugiej strony wiadomo, ze masa podrobek jest na internecie.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 23 sie 2019, 13:51

Kiedys, OE jakosc byla lepsza (wystarczy spojrzec jak projektowane sa samochody teraz pod wzgledem zuzycia (zywotnosc)). To samo, wiec jest z czesciami.
Cesty w DE, czy CH w latach 90, czy wczesnych 00 bez porownania do PL (obecnie w PL jest coraz lepiej pod tym wzgledem)
Teraz jest jak trafisz, jak sie ryzowy postaral to se chwalisz.
Podrobki - kolejna kwestia.
Zly montaz.
Typ zawieszenia.
Stan reszty zawieszenia w pojezdzie.
Kola (profil opony)
Czynnikow jest wiele.
Black Cars Matters

caro86wlkp
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: caro86wlkp » 23 sie 2019, 17:43

test trzeba brać z pewnym dystansem. opinie innych też bo nikt nie wie jakie błędy mechanik popełnił przy montażu, jaki był styl jazdy i po jakich drogach. Ale u mnie w a6 c5 nawet najtańsze kamoki wytrzymały 50tyś km

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 23 sie 2019, 21:24

Ja teraz mam Meyle HD i zlego słowa nie powiem
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl