Witam,
Od wczoraj nie pracuje mi jeden cylinder (czwarty) i obstawiłem że to musi być wina cewki lub świecy. Założyłem wczoraj nową cewkę i na chwilkę było dobrze ale usterka wróciła. Nie byłem pewien cewki i zamieniłem ją miejscami z tą z cylindra piątego wraz z świecą. NAdal pojawia mi się usterka tylko na czwartym. Miernikiem sprawdziłem wtyczkę cewki: jeżeli jest wypięta to daje na jednym pinie 12V na drugim masa a trzeci ok. 0,7V, jeżeli ją wepnę w cewkę to na tym trzecim pojawia się 12V - zakładam że zwrotne. Cewka wyjęta ze świecą nie daje iskry ale podłączona pod wtyczkę z dowolnego innego cylindra działa prawidłowo.
Mam nadzieję że opis jest zrozumiały. Doszedłem do momentu że nie wiem gdzie szukać dalej.
Pomocy
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Problem z zapłonem 4-tej cewki
[D2 95 4.2PB ] Problem z zapłonem 4-tej cewki
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 19:23 przez bart_zaw, łącznie zmieniany 2 razy.
Cóż Bartku, podejrzewam moduł zapłonowy.bart_zaw pisze:Od wczoraj nie pracuje mi jeden cylinder...
(...) Doszedłem do momentu że nie wiem gdzie szukać dalej.
Moduły znajdziesz na ścianie grodziowej w rogu przy prawym nadkolu pod plastikową osłoną w okolicy wlewu płynu do spryskiwacza.
Dla pewności sprawdź po kablach króry moduł odpowiada za tą stronę silnika (nie pamiętam tego niestety) a potem przepnij moduły między sobą i sprawdź czy ponownie teraz wyrzuca na 4-tym cylindrze czy może jednak po drugiej stronie silnika (a tak właśnie podejrzewam).
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
O wielki i wszechwiedzący Adminie FOSS, znalazłem jak napisałeś, wymieniłem zgodnie z poradą i znowu śmiga.FOSS pisze:Cóż Bartku, podejrzewam moduł zapłonowy.bart_zaw pisze:Od wczoraj nie pracuje mi jeden cylinder...
(...) Doszedłem do momentu że nie wiem gdzie szukać dalej.
Moduły znajdziesz na ścianie grodziowej w rogu przy prawym nadkolu pod plastikową osłoną w okolicy wlewu płynu do spryskiwacza.
Dla pewności sprawdź po kablach króry moduł odpowiada za tą stronę silnika (nie pamiętam tego niestety) a potem przepnij moduły między sobą i sprawdź czy ponownie teraz wyrzuca na 4-tym cylindrze czy może jednak po drugiej stronie silnika (a tak właśnie podejrzewam).
Dzięki za pomoc.