Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Trzeszczenie szyberdachu

Strzalka33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Trzeszczenie szyberdachu

Post autor: Strzalka33 » 18 paź 2017, 18:35

Cześć, jestem świeżym posiadaczem A8D3 i prosiłbym Was o podpowiedź w sprawie Szyberdachu. Mianowicie podczas otwierania i zamykania słychać straszne trzeszczenie z okolicy przedniej częsci dachu pomiędzy szybą przednią i krawędzią szybera przez jakieś 2 sek. To samo trzeszczenie słychać co jakiś czas podczas jazdy z otwartym dachem.
Kolejna sprawa to nie działający przycisk otwierania okna lewego tylnego na drzwiach kierowcy ( zamknąć mogę)
Nie działa jakiś czujnik otwierania przednich drzwi (nie pokazuje na fisie - tylne drzwi ok)

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Trzeszczenie szyberdachu

Post autor: FOSS » 18 paź 2017, 18:41

Strzalka33 pisze:Cześć, jestem świeżym posiadaczem A8D3 i prosiłbym Was o podpowiedź w sprawie Szyberdachu. Mianowicie podczas otwierania i zamykania słychać straszne trzeszczenie z okolicy przedniej częsci dachu pomiędzy szybą przednią i krawędzią szybera przez jakieś 2 sek. To samo trzeszczenie słychać co jakiś czas podczas jazdy z otwartym dachem.
Hałas wydaje silnik regulacyjny przedniej owiewki.
Silnik wymienić.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Re: Trzeszczenie szyberdachu

Post autor: dice111 » 19 paź 2017, 11:59

Strzalka33 pisze:Kolejna sprawa to nie działający przycisk otwierania okna lewego tylnego na drzwiach kierowcy ( zamknąć mogę)
A z panelu kierowcy działa w dwie strony ?
Strzalka33 pisze:Nie działa jakiś czujnik otwierania przednich drzwi (nie pokazuje na fisie - tylne drzwi ok)
Mikrostyk zamka do wymiany, ew przeróbka http://www.a8team.pl/d2-all-naprawa-osw ... t16993.htm i spokój na wieki.
Black Cars Matters

Strzalka33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Strzalka33 » 22 paź 2017, 09:40

Dzięki za podpowiedzi. FOSS czy mógłbyś mi pomóc z tym silniczkiem? Na tą chwilę nie mam pojęcia jak to ogarnąć :) a robi się coraz zimniej i nie chciałbym zostać na zimę z otwartym dachem :)

Co do przełącznika okna, nie wyraziłem się jasno, chodziło mi o to że właśnie z panelu kierowcy nie działa, z tylnych drzwi tak.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 22 paź 2017, 11:09

Strzalka33 pisze:Dzięki za podpowiedzi. FOSS czy mógłbyś mi pomóc z tym silniczkiem? Na tą chwilę nie mam pojęcia jak to ogarnąć :) a robi się coraz zimniej i nie chciałbym zostać na zimę z otwartym dachem :)
Nie widzę problemu - zadzwoń, przyjedź :)

Inna sprawa, że w tej chwili nie posiadam takiego silnika w częściach używanych - trzeba poszukać.
Strzalka33 pisze:Co do przełącznika okna, nie wyraziłem się jasno, chodziło mi o to że właśnie z panelu kierowcy nie działa, z tylnych drzwi tak.
Więc pewnie panel w drzwiach kierowcy jest do wymiany - również i w tym przypadku nie widzę problemu aby zrobić :)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Strzalka33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Strzalka33 » 28 paź 2017, 13:10

Dzięki, odezwę się. Sorki że tak późno ale nie miałem netu. Kiedy mógłbym do Ciebie podjechać, mam też kilka innych pytań
Pozdrawiam Piotrek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl