Cześć, jestem świeżym posiadaczem A8D3 i prosiłbym Was o podpowiedź w sprawie Szyberdachu. Mianowicie podczas otwierania i zamykania słychać straszne trzeszczenie z okolicy przedniej częsci dachu pomiędzy szybą przednią i krawędzią szybera przez jakieś 2 sek. To samo trzeszczenie słychać co jakiś czas podczas jazdy z otwartym dachem.
Kolejna sprawa to nie działający przycisk otwierania okna lewego tylnego na drzwiach kierowcy ( zamknąć mogę)
Nie działa jakiś czujnik otwierania przednich drzwi (nie pokazuje na fisie - tylne drzwi ok)
Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
Pozdrawiam
Piotrek
![]() |
![]() |
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Trzeszczenie szyberdachu
-
- Forum Audi A8
Re: Trzeszczenie szyberdachu
Hałas wydaje silnik regulacyjny przedniej owiewki.Strzalka33 pisze:Cześć, jestem świeżym posiadaczem A8D3 i prosiłbym Was o podpowiedź w sprawie Szyberdachu. Mianowicie podczas otwierania i zamykania słychać straszne trzeszczenie z okolicy przedniej częsci dachu pomiędzy szybą przednią i krawędzią szybera przez jakieś 2 sek. To samo trzeszczenie słychać co jakiś czas podczas jazdy z otwartym dachem.
Silnik wymienić.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Re: Trzeszczenie szyberdachu
A z panelu kierowcy działa w dwie strony ?Strzalka33 pisze:Kolejna sprawa to nie działający przycisk otwierania okna lewego tylnego na drzwiach kierowcy ( zamknąć mogę)
Mikrostyk zamka do wymiany, ew przeróbka http://www.a8team.pl/d2-all-naprawa-osw ... t16993.htm i spokój na wieki.Strzalka33 pisze:Nie działa jakiś czujnik otwierania przednich drzwi (nie pokazuje na fisie - tylne drzwi ok)
Black Cars Matters
-
- Forum Audi A8
Dzięki za podpowiedzi. FOSS czy mógłbyś mi pomóc z tym silniczkiem? Na tą chwilę nie mam pojęcia jak to ogarnąć
a robi się coraz zimniej i nie chciałbym zostać na zimę z otwartym dachem
Co do przełącznika okna, nie wyraziłem się jasno, chodziło mi o to że właśnie z panelu kierowcy nie działa, z tylnych drzwi tak.

Co do przełącznika okna, nie wyraziłem się jasno, chodziło mi o to że właśnie z panelu kierowcy nie działa, z tylnych drzwi tak.
Nie widzę problemu - zadzwoń, przyjedźStrzalka33 pisze:Dzięki za podpowiedzi. FOSS czy mógłbyś mi pomóc z tym silniczkiem? Na tą chwilę nie mam pojęcia jak to ogarnąća robi się coraz zimniej i nie chciałbym zostać na zimę z otwartym dachem
![]()

Inna sprawa, że w tej chwili nie posiadam takiego silnika w częściach używanych - trzeba poszukać.
Więc pewnie panel w drzwiach kierowcy jest do wymiany - również i w tym przypadku nie widzę problemu aby zrobićStrzalka33 pisze:Co do przełącznika okna, nie wyraziłem się jasno, chodziło mi o to że właśnie z panelu kierowcy nie działa, z tylnych drzwi tak.

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-