![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 ] MMI raz działa raz się wyłącza
[D3 03 ] MMI raz działa raz się wyłącza
Witam, przejrzałem cały internet i nic pomocnego mi nie znalazłem, otóż mam problem sporadyczny z MMI tj. audi a8 d3 2003r. przed wgraniem nowszej wersji softu z 0770 na 5150 próbowałem wyłączyć radio przyciskiem z panelu MMI radio się wyłączyło po czym próbowałem znów je uruchomić i tu zaczął siś problem bo wcześniej on nie występował teraz zdarza się to raz na jakiś czas MMI sie uruchomi na 5sekund i zaświecą się wszystkie światełka na panelu mmi i się samoczynnie chowa, raz się uda raz nie i tu mam problem bo rozbierałem i czyściłem panel nie był zalany i problem wystepuje dalej dodam ze wszystkie przyciski działają prawidłowo, chodź podejrzewam ze moze to być przycisk od wyłączania. nie mam pojęcia od czego zacząć, błędów na VCDS nie pokazywał, czy może to być wzmacniacz bądz sterownik? Czy panel mmi tez na założony blokade komponentu, bo chciałbym sprawdzić podłączając inny.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2017, 12:01 przez magicshow, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: MMI raz działa raz się wyłącza
Panel sterujący MMI w tunelu środkowym nie jest objęty ochroną komponentu - po wymianie powinien normalnie działać.magicshow pisze:Czy panel mmi tez na założony blokade komponentu, bo chciałbym sprawdzić podłączając inny.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Zdecydowanie kierować się numerami.magicshow pisze:czy przy kupnie używanego panelu mmi muszę się czymś kierować ? numerami czy może byc pierwszy lepszy?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
problem na chwile obecną został rozwiązany, lecz nie mogę ustawić daty i godziny jak próbuje to po chwili się resetuje na 0:00 tak samo jest z datą, MMI restartowałem, akumulator tez odłączałem i nic nie pomaga. czy soft 5150 który wgrywałem wraz z spolszczeniem mógł się uszkodzić, w menu zielone przywróciłem funkcje które tez same z siebie znikły, np. zawieszanie pneumatyczne.
mam rozkodowany panel MMI, wcześniej nic nie zapisywałem i teraz nie wiem jak go zakodować, zaadaptować od nowa,
mam rozkodowany panel MMI, wcześniej nic nie zapisywałem i teraz nie wiem jak go zakodować, zaadaptować od nowa,
[center]radekwójs,
Kolega czytał regulamin ?
[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Uzupełnij proszę swój profil z
Kolega czytał regulamin ?
[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Uzupełnij proszę swój profil z