Witam,
to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość
problem jak w temacie z elektryczną klapą bagażnika, a mianowicie jeśli chodzi o jej otwieranie to nie ma problemu tzn otwiera z pilota, z przycisku w aucie jak i z przycisku na klapie bagażnika.
Wyświetla na FISIE że klapa jest otwarta.
Problem zaczyna się jeśli chodzi o jej zamykanie, przycisk na klapie do zamykania podświetla się jednak nie reaguje po naciśnięciu i klapa nie zamyka się.
Szukałem na forum podobnego tematu jednak nic nie znalazłem
Jeśli dodałem temat nie w tym dziale proszę o przeniesienie do właściwego
Z góry dzięki za rady i pomoc
[ Dodano: 2017-11-03, 16:29 ]
Zlokalizowałem problem, to przycisk zamykania klapy i tu moje pytanie może ktoś posiada chętnie kupie
Nr 3D0959831C
[ D3 08 3.0TDI ] Problem z zamykaniem klapy bagażnika
[ D3 08 3.0TDI ] Problem z zamykaniem klapy bagażnika
Najpierw 80 B4, pózniej A4 B5, następnie A6 C5 i w końcu A8 D3
Re: [ D3 08 3.0TDI ] Problem z zamykaniem klapy bagażnika
Słuszna diagnoza, tak się z nimi zdarza.Jurek22 pisze:Zlokalizowałem problem, to przycisk zamykania klapy i tu moje pytanie może ktoś posiada chętnie kupie
Nr 3D0959831C
Używanego nie mam ale mam nowy z ASO - koszt 90pln + KW
Ale jak masz jakieś ASO blisko to sam możesz do nich podjechać
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Witam. Miałem ten problem. Trzeba było bardzo mocno wciskać przycisk na klapie, żeby zamknął się bagażnik. a i to nie gwarantowało sukcesu. Szkoda kasy na używane lub nowe przyciski.
Moja rada:
Wystarczy wypiąć przycisk z klapy i go rozebrać. (Nie tam nie jest klejone na stałe). W środku jest mikrostyk 0 taki sam jak w myszach komputerowych. W sklepie elektronicznym taki mikrostyk kosztuje 2 zł (słownie: dwa zeta). Potem 5 min z lutownicą i po sprawie. Łatwizna i kupa kasy w kieszeni.
Moja rada:
Wystarczy wypiąć przycisk z klapy i go rozebrać. (Nie tam nie jest klejone na stałe). W środku jest mikrostyk 0 taki sam jak w myszach komputerowych. W sklepie elektronicznym taki mikrostyk kosztuje 2 zł (słownie: dwa zeta). Potem 5 min z lutownicą i po sprawie. Łatwizna i kupa kasy w kieszeni.