Witam
Czy ma ktoś może opis pinów kostek licznika (32 pinowych) ? Kostki szara, niebieska, zielona.
Szukam Can L i Can H do podłączenia radia Concert 2. W kostce zieonej jest trochę tych canów ale poszukuję can odpowiedzialny za wyświetlanie na FISie
[D2 00 4.2PB ] Opis schemat pinów w kostkach licznika
[D2 00 4.2PB ] Opis schemat pinów w kostkach licznika
Duża pojemność duża oszczędność ...
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
Re: Opis schemat pinów w kostkach licznika
tak z ciekawości ile tych CANów znalazłeś?AndreaB pisze:...W kostce zieonej jest trochę tych canów ...
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Podłączyłem pod piny 21 i 22. Oświetlenie przycisków działa ale radio nie wyłącza się po wyciągnięciu kluczyka oraz nie wyświetla na fisie. Zrobiłem adaptację w kanale 62 dodając 1 i nic. Co może być przyczyną?
[ Dodano: 2017-11-08, 07:36 ]
Hej, znalazłem gdzieś w necie opis kostki zielonej i tam była informacja o 6 kablach z canami
także w necie możesz znaleźć więcej niż byś chciał
[ Dodano: 2017-11-08, 07:36 ]
maciu pisze:tak z ciekawości ile tych CANów znalazłeś?AndreaB pisze:...W kostce zieonej jest trochę tych canów ...
Hej, znalazłem gdzieś w necie opis kostki zielonej i tam była informacja o 6 kablach z canami
także w necie możesz znaleźć więcej niż byś chciał
ale to robiłeś adaptacje w radiu? Wiem, ze na pewno trzeba też przekodować licznik aby wyświetlał komunikaty.AndreaB pisze:Zrobiłem adaptację w kanale 62 dodając 1 i nic. Co może być przyczyną?
Ja jak zmieniałem licznik to na początku nie było komunikatów. Po przekodowaniu pojawiły się.
to nie jest zwykły napęd...to
CINEK pisze:ale to robiłeś adaptacje w radiu? Wiem, ze na pewno trzeba też przekodować licznik aby wyświetlał komunikaty.AndreaB pisze:Zrobiłem adaptację w kanale 62 dodając 1 i nic. Co może być przyczyną?
Ja jak zmieniałem licznik to na początku nie było komunikatów. Po przekodowaniu pojawiły się.
Licznika nie kodowałem. Mam fabrycznie kodowany 00183. Co trzeba dodać aby wyświetlało się na fisie?
to jest kodowanie licznika pod silnik:AndreaB pisze: Mam fabrycznie kodowany 00183.
00. brak wyposazenia dodatkowego, wszystkie silniki V8 ze zbiornikiem 90L
1.strona lewa
8. silnik V8
3. 8 cyl. Otto-Motor
AndreaB, wejdz w VCDS:
* 17 "intruments"
* Ataptacja 10
* Blok 62 i zobacz jaka wartosc
Jesli jest "0" to ustaw na "1" i zapisz.
Zobacz co bedzie.
Pytanie co masz na wyposazeniu? Navi (duza / mala), telefon, multifunkcyjna kierownica, itp...
to nie jest zwykły napęd...to
CINEK pisze:to jest kodowanie licznika pod silnik:AndreaB pisze: Mam fabrycznie kodowany 00183.
00. brak wyposazenia dodatkowego, wszystkie silniki V8 ze zbiornikiem 90L
1.strona lewa
8. silnik V8
3. 8 cyl. Otto-Motor
AndreaB, wejdz w VCDS:
* 17 "intruments"
* Ataptacja 10
* Blok 62 i zobacz jaka wartosc
Jesli jest "0" to ustaw na "1" i zapisz.
Zobacz co bedzie.
Pytanie co masz na wyposazeniu? Navi (duza / mala), telefon, multifunkcyjna kierownica, itp...
nie mam telefonu, nie mam kierownicy multi., miałem radio delta a zmieniłem na concert 2 .
Adaptację w bloku 62 zrobiłem i nie ma reakcji fisa .