![]() |
![]() |
[D3 FL ALL ] 275/35/20 Wybór na lato
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
To nie jest tak, że markowa opona klasy premium będzie na dłużej jeśli chodzi o żywotność względem budżetowej. Główne różnice widać przy dużych prędkościach w zakrętach, na deszczu i drodze hamowania.
Jeśli jednak zależy Ci w głównej mierze na żywotności, co będzie się wiązało z kosztem hałasu i komfortu to polecić Ci mogę twarde gumy w stylu Potenza od Bridgestone'a. Nadają się głównie na autobahny i na tor, ale masa A8 nie robi na nich wielkiego wrażenia, więc przy zwykłej jeździe są spokojnie nie przesadzając na parę sezonów.
Jeśli jednak zależy Ci w głównej mierze na żywotności, co będzie się wiązało z kosztem hałasu i komfortu to polecić Ci mogę twarde gumy w stylu Potenza od Bridgestone'a. Nadają się głównie na autobahny i na tor, ale masa A8 nie robi na nich wielkiego wrażenia, więc przy zwykłej jeździe są spokojnie nie przesadzając na parę sezonów.
Black Cars Matters
Jest tak jak kolega wyżej pisze, przy normalnej jeździe tzn takiej do załóżmy 50 km na godzinie różnic większych nie ma. Te zaczynają się przy większych prędkościach, są cichsze, lepiej kleją się do drogi, ich bieżnik lepiej odprowadza wodę, przez co nie traci przyczepności. Mają dużo wyższy indeks prędkości przez co można bezpiecznie jechać np 180h/h na autostradzie. Na Dębicach trochę bym się bał jechać z taką prędkością. Jak coś to tutaj masz interesujące podsumowanie -
Ostatnio zmieniony 15 mar 2020, 13:40 przez klark, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Temat dotyczy 20" i większych kaporów
A z powyższych wybrałbym bridgestone. Danlopów nie miałem, miszelejny dobrze trzymały drogi ale za szybko je zjadało. Bridzestony sobie chwaliłem, nie zużywały się szybko, świetnie trzymały po deszczu, wg opinii internetowych są głośne ale tego nie odczuwałem w porównaniu do innych marek.