Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[inne] Audi S3 8l problem z centralnym zamkiem

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[inne] Audi S3 8l problem z centralnym zamkiem

Post autor: SamackA8 » 13 lis 2017, 23:20

Witam, mam problem z zakodowaniem pilota w S3 8L. Otóż sprzedający przekazał mi auto ze zwykłym kluczykiem bez pilota i musiałem otwierać samochód kluczykiem poprzez zamek w drzwiach, wczoraj jednak dosłał mi scyzoryk i mam problem z zakodowaniem go tzn. scyzorykiem normalnie mogę otwierać auto, odpalać itp. ale nie działa otwieranie i zamykanie z przycisków na scyzoryku. Próbowałem z kodowaniem poprzez zamek w drzwiach, zapłon i nic, dalej nie reaguje na otwieranie/zamykanie. Dziwi mnie tylko to, że jak otwieram auto z kluczyka to otwierają się tylko drzwi kierowcy, myślałem, że pompka jest uszkodzona, ale jak klikam guzik na drzwiach (otwieranie/zamykanie) to wszystko działa i otwierają/zamykają się drzwi pasażera, wlew paliwa i klapa bagażnika reszta drzwi nie otwiera się nawet gdy przekręce drugi raz kluczyk w ciągu 5 sekund. Próbowałem kodować przez VCDS, wykasowałem wszystkie klucze w kanale 00 ale niestety reszta kanałów o których czytałem, że tam powinno się kodować jest niedostępna. W blokach pomiarowych jak klikam na przyciski na pilocie, w jakimś bloku wartość zmienia się odpowiednio przy przycisku otwarcia np. z 0000 na 1000 przez czas przekazywania sygnału a przy zamykaniu np. z 0000 na 0100 czyli pilot raczej przekazuje sygnał, baterie w pilocie nowe. Ktoś coś? + nie działa opcja otwierania/zamykania szyb i szyberdachu z kluczyka chociaż wszystko jest zakodowane w VCDSie i teoretycznie powinno działać. Bezpieczniki ok. Błędów brak.
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 14 lis 2017, 22:45

Mikrostyk w drzwiach kierowcy sprawdzony? Jak otwierasz drzwi pokazuje na FIS-ie/zegarach i czy lampka w podsufitce się zapala?

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 15 lis 2017, 17:27

ja mam podobny problem w a3 8p , pewnego razu otwieranie auta z pilota jest niemozliwe musze uzyc kluczyka , zamykac auto moge bez problemu z pilota ale otworzyc nie , otworzyc moge tylko bagaznik z pilota i nic wiecej , wczesniej tez auto szybko zamykalo mi sie tj zamykalem drzwi i nie zdazylem przejsc do drzwi pasazera a auto juz sie blokowalo .... moze to byl poczatek problemu teraz otwieranie jest niemozliwe ktos cos wie mozna cos przeskanowac vagiem czy nie ? ja juz mam tam zamki elektryczne nie ma pompki chyba
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SamackA8 » 15 lis 2017, 17:53

Tak, na FISie pokazuje otwarte drzwi kierowcy + lampka zapala się normalnie.
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 15 lis 2017, 23:47

SamackA8, podeślij VIN tej A3, coś chcę sprawdzić.

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SamackA8 » 16 lis 2017, 07:02

danishow pisze:SamackA8, podeślij VIN tej A3, coś chcę sprawdzić.
Poszło na PW 😁
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 16 lis 2017, 20:29

Sprawdź mikrostyk przy zamku, ten do którego dochodzi kabelek nr. 24 na screenie poniżej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl