[inne] Audi S3 8l problem z centralnym zamkiem
[inne] Audi S3 8l problem z centralnym zamkiem
Witam, mam problem z zakodowaniem pilota w S3 8L. Otóż sprzedający przekazał mi auto ze zwykłym kluczykiem bez pilota i musiałem otwierać samochód kluczykiem poprzez zamek w drzwiach, wczoraj jednak dosłał mi scyzoryk i mam problem z zakodowaniem go tzn. scyzorykiem normalnie mogę otwierać auto, odpalać itp. ale nie działa otwieranie i zamykanie z przycisków na scyzoryku. Próbowałem z kodowaniem poprzez zamek w drzwiach, zapłon i nic, dalej nie reaguje na otwieranie/zamykanie. Dziwi mnie tylko to, że jak otwieram auto z kluczyka to otwierają się tylko drzwi kierowcy, myślałem, że pompka jest uszkodzona, ale jak klikam guzik na drzwiach (otwieranie/zamykanie) to wszystko działa i otwierają/zamykają się drzwi pasażera, wlew paliwa i klapa bagażnika reszta drzwi nie otwiera się nawet gdy przekręce drugi raz kluczyk w ciągu 5 sekund. Próbowałem kodować przez VCDS, wykasowałem wszystkie klucze w kanale 00 ale niestety reszta kanałów o których czytałem, że tam powinno się kodować jest niedostępna. W blokach pomiarowych jak klikam na przyciski na pilocie, w jakimś bloku wartość zmienia się odpowiednio przy przycisku otwarcia np. z 0000 na 1000 przez czas przekazywania sygnału a przy zamykaniu np. z 0000 na 0100 czyli pilot raczej przekazuje sygnał, baterie w pilocie nowe. Ktoś coś? + nie działa opcja otwierania/zamykania szyb i szyberdachu z kluczyka chociaż wszystko jest zakodowane w VCDSie i teoretycznie powinno działać. Bezpieczniki ok. Błędów brak.
ja mam podobny problem w a3 8p , pewnego razu otwieranie auta z pilota jest niemozliwe musze uzyc kluczyka , zamykac auto moge bez problemu z pilota ale otworzyc nie , otworzyc moge tylko bagaznik z pilota i nic wiecej , wczesniej tez auto szybko zamykalo mi sie tj zamykalem drzwi i nie zdazylem przejsc do drzwi pasazera a auto juz sie blokowalo .... moze to byl poczatek problemu teraz otwieranie jest niemozliwe ktos cos wie mozna cos przeskanowac vagiem czy nie ? ja juz mam tam zamki elektryczne nie ma pompki chyba
bądź sobą, wariatów też lubią