Jak w temacie - niekontrolowant drift i lewa tylna felga dostala.
efekt taki ze pomiedzy 70-90km/h slychac buczenie - cos jak start samolotu typu atr-42:)
co sie moglo zgiac - oprocz felgi ktora juz wymieniona? mam zamiar zrobic to z ac wiec koszt nie gra roli ale chcialbym wiedziec czego szukac.
pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI ] Uderzenie boczne
[D3 04 4.2MPI ] Uderzenie boczne
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 01:58 przez shakal, łącznie zmieniany 3 razy.
jechać na diagnostykę znaczy zbieżność komplet przód i tył i masz od razu odpowiedź co z zawieszeniem czy aby proste, jak źle to może byc powód, potem całe auto na podnośnik do góry i właczasz i jedziesz w miescu i słuchasz gdzie buczyshakal12 pisze:tylko pytanie jak latwo sprawdzic
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
kolejny przypadek driftu a8
na 100% masz do wymiany lozysko ...nawet gdy na poczatku bedzie ok to po krotkim czasie zacznie wyc i pozostanie tylko wymiana... ja tez mialem taki przypadek ... lekki poslizg - niestety waska droga i kraweznik opona cala niby wszystko ok...potem wycie , lokalozacja problemu i wymiana lozyska... koszty w intercarsie jak nabardziej do przyjecia...

na 100% masz do wymiany lozysko ...nawet gdy na poczatku bedzie ok to po krotkim czasie zacznie wyc i pozostanie tylko wymiana... ja tez mialem taki przypadek ... lekki poslizg - niestety waska droga i kraweznik opona cala niby wszystko ok...potem wycie , lokalozacja problemu i wymiana lozyska... koszty w intercarsie jak nabardziej do przyjecia...