[D2 preFL ALL ] Oswietlenie zewnetrzne
[D2 preFL ALL ] Oswietlenie zewnetrzne
witam,
chcialbym przejsc na zarowki LED i szukam co tam mam w tych kloszach. wiem, ze niby najlatwiej otworzyc i sprawdzic, ale z jednej filtr powietrza, a z drugiej LPG, wiec latwiej tu zapytac w googlach znalazlem strone http://mojafirma.infor.pl/moto/eksploat ... elach.html i tam jest napisane:
Audi A8 D2
Światła pozycyjne przód: H5W lub H6W
Światła pozycyjne tył: P21/5W i R5W
Świtała krótkie: H1 lub ksenon D2R, D2S
Światła drogowe: H7
Kierunkowskazy przednie: P21W
Kierunkowskazy tylne: PY21W
Kierunkowskazy boczne: WY5W
Światła cofania: P21W
Światła stopu: P21/5W
Światła przeciwmgielne przednie: H3/H7
Światła przeciwmgielne tylne: P21W
Oświetlenie tablicy rejestracyjnej: C5W
ale znalazlem tez, ze w PreFL drogowe to HB3. przeciwmgielne to samo H3/H7. ktore sa w PreFL? podpowie ktos jak to jest dokladnie?
jak ktos ma tez jakies zarowki LED ktore moze polecic to rowniez by bylo fajnie
chcialbym przejsc na zarowki LED i szukam co tam mam w tych kloszach. wiem, ze niby najlatwiej otworzyc i sprawdzic, ale z jednej filtr powietrza, a z drugiej LPG, wiec latwiej tu zapytac w googlach znalazlem strone http://mojafirma.infor.pl/moto/eksploat ... elach.html i tam jest napisane:
Audi A8 D2
Światła pozycyjne przód: H5W lub H6W
Światła pozycyjne tył: P21/5W i R5W
Świtała krótkie: H1 lub ksenon D2R, D2S
Światła drogowe: H7
Kierunkowskazy przednie: P21W
Kierunkowskazy tylne: PY21W
Kierunkowskazy boczne: WY5W
Światła cofania: P21W
Światła stopu: P21/5W
Światła przeciwmgielne przednie: H3/H7
Światła przeciwmgielne tylne: P21W
Oświetlenie tablicy rejestracyjnej: C5W
ale znalazlem tez, ze w PreFL drogowe to HB3. przeciwmgielne to samo H3/H7. ktore sa w PreFL? podpowie ktos jak to jest dokladnie?
jak ktos ma tez jakies zarowki LED ktore moze polecic to rowniez by bylo fajnie
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Na D2S polecam Philips Ultimate white LED effect XENON White Vision gen 2 świetnie się spisują a świecą tak;
Na postojów-ki proponuję coś takiego też świetnie się spisują i i barwa jest idealna ,, kolor biały ,, http://allegro.pl/dioda-w5w-t10-zarowka ... 28979.html
Na HB3 na razie nic nie polecam bo nie można znaleźć nic sensownego z homologacją , ja kupiłem Philipsy White Visjon Effect Led ale się nie spisały są jaśniejsze ale jak dla mnie to dalej żółtka. A ledowe HB3 z radiatorem czy też wentylatorem nie wejdzie pod puchę ,
Na postojów-ki proponuję coś takiego też świetnie się spisują i i barwa jest idealna ,, kolor biały ,, http://allegro.pl/dioda-w5w-t10-zarowka ... 28979.html
Na HB3 na razie nic nie polecam bo nie można znaleźć nic sensownego z homologacją , ja kupiłem Philipsy White Visjon Effect Led ale się nie spisały są jaśniejsze ale jak dla mnie to dalej żółtka. A ledowe HB3 z radiatorem czy też wentylatorem nie wejdzie pod puchę ,
-
- Forum Audi A8
ZESTAW C6 LED COB H1 72W 7600 lm ŻARÓWKI DZIEŃ/NOC
wklej ten opis w portal aukcyjny a znajdziesz. Dla mnie nie jest źle, chociaż jest pewien problem bo osłony reflektorów mam pozapinane na jeden zaczep bo te LED się nie mieszczą. dziś pewnie kupiłbym nie z wentylatorami a z takimi termicznymi taśmami które maja odprowadzać ciepło. Jednak to że się nie mieszczą te które mam okazało się w trakcie montażu. dla mnie jest ok w porównaniu ze zwykła żarówką h1, jeździłem także na "night break" kosztowały chyba z 70 pln a wytrzymały ze dwa miesiące, bo mają krótką żywotność. żarówek 80 czy 100 watowych nie aplikowałem nie chciałem takich grzałek wkładać w lampy.
wklej ten opis w portal aukcyjny a znajdziesz. Dla mnie nie jest źle, chociaż jest pewien problem bo osłony reflektorów mam pozapinane na jeden zaczep bo te LED się nie mieszczą. dziś pewnie kupiłbym nie z wentylatorami a z takimi termicznymi taśmami które maja odprowadzać ciepło. Jednak to że się nie mieszczą te które mam okazało się w trakcie montażu. dla mnie jest ok w porównaniu ze zwykła żarówką h1, jeździłem także na "night break" kosztowały chyba z 70 pln a wytrzymały ze dwa miesiące, bo mają krótką żywotność. żarówek 80 czy 100 watowych nie aplikowałem nie chciałem takich grzałek wkładać w lampy.
-
- Forum Audi A8
ja mam oryginalnie H1 myślałem nad montażem HID ale padło na LED. fotek nie mam niestety. głównie chciałem znaleźć rozwiązanie tematu świateł do jazdy dziennej i uważam, że LED to dobre rozwiązanie. popatrzę czy są mocniejsze LED to i efekt będzie fajniejszy. Ogólnie chciałbym LED 4300K te co mam są 6000K.