[D2 ALL ] Co zamontować zamiast BOSE w tylnej półce
[D2 ALL ] Co zamontować zamiast BOSE w tylnej półce
Wpadłem na pomysł by wymienić oryginalne głośniki BOSE w tylnej półce na jakieś inne, na takie które dadzą nieco więcej basu.
Bawił sie już ktoś z was w coś takiego, były jakieś pozytywne efekty? Oczywiście mam na myśli dobry sprzęt i będę wdzięczny za jakieś info.
Pzdr.
Daniel
Bawił sie już ktoś z was w coś takiego, były jakieś pozytywne efekty? Oczywiście mam na myśli dobry sprzęt i będę wdzięczny za jakieś info.
Pzdr.
Daniel
ja wywaliłem te głośniki, żeby większa skrzynia wlazła do bagażnika bo głośniki są głebokie i blokowały dostęp lepszego rozwiązania nie ma chyba
po głowie jeszcze mi chodzi umieszczenie centralnego głośnika bassowego w półce, ale nie wiem jak to by grało... i weź jeszcze znajdź odpowiedni głośnik freeair...
po głowie jeszcze mi chodzi umieszczenie centralnego głośnika bassowego w półce, ale nie wiem jak to by grało... i weź jeszcze znajdź odpowiedni głośnik freeair...
Rozkminiałem na temat głośników basowych Kickbass ale nie wiem czy oryginalny wzmacniacz BOSE je pociągnie
...kupie jakieś tanie używki i sprawdzę czy się za bardzo nie będzie grzać.
O skrzyni w bagażniku też przez chwilę myślałem lecz tylko przez chwilę, dwójka dzieciaków w tym jeden wózek
i oczywiście każdy centymetr kwadratowy bagarka się przyda
...kupie jakieś tanie używki i sprawdzę czy się za bardzo nie będzie grzać.
O skrzyni w bagażniku też przez chwilę myślałem lecz tylko przez chwilę, dwójka dzieciaków w tym jeden wózek
i oczywiście każdy centymetr kwadratowy bagarka się przyda
polecam JBL do Auta plus zwrotnice testowalem już wiele głośników ale JBL daje rade
wzmacniacz zawsze da się przerobić żeby dawał więcej mocy jak co to zapraszam do warsztatu
wzmacniacz zawsze da się przerobić żeby dawał więcej mocy jak co to zapraszam do warsztatu
Witam wszelkie sprawy związane z forum proszę kierować na 790531108 z braku czasu niestety jestem dość. Mało aktywny na forum pozdrawiam
-
- Super Klubowicz
Opcja nr 1 to niskotonowe głośniki free air których na pewno nie zasili wzmacniacz bose, ale między nimi na półce można zgrabnie podwiesić wzmacniacz . J A opcją nr 2 znacznie lepsza którą ja wykorzystuje u siebie. Mam wzmacniacz 6 kanałowy, 2 pierwsze kanały zasilają przody, dwa drugie głosniki w półce, dwa ostatnie suba. Normalnie jeżdze na przodach+ subie, w razie potrzeby skorzystania z całego bagaznika wyjmuje suba, i przepinam rca na półkę.
Ja osobiście musiałem zmienić głośniki w tylnej półce bo miałem firmy Nokia ;/ i grały kompletnie beznadziejnie. Zamontowałem głośniki firmy Lanzar i lekko powiększyłem otwory fabryczne.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Adam.Grze, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Lepszą opcją ale też stanowiącą wieksze wyzwanie była by paczka na suba nie zajmująca w ogole przestrzeni bagażnika, do zabudowy coś w stylu firmy basser pod dane samochody. W a8 mogło by się to zmieścić w miejsce bagażnik, prawa strona, we wnęce zmieniarki. Wycudować paczkę zamknięta z mdf/ żywica, ładnie to wykończyć obiciem lub prostrzą opcją barankiem do podwozia, pod głośnik 16,5/ 20 może i nawet 25 cm typowo subwooferowy przystosowany do komory zamkniętej i małego litrarzu, niektórym 15 l juz wystarczy. Zagra to lepiej niż 2x20 free air z półki, a bagażnik jak był wolny tak będzie.