![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Światła do jazdy dziennej
- Preston81
- Super Klubowicz
ogólnie ja juz sie wyleczylem ze swiatel dziennych omal auto mi sie nie zjaralo od polecanych tutaj modułów wiec mam w D a te wszystkie szity doczepiane do aut wyglądają jak gówno
jeszcze nie widzialem ladnie zrobionych dziennych w aucie chodzi mi o montaz swiatel na zewnatrz auta , moduł dziennych odpada czemu napisalem wyzej

bądź sobą, wariatów też lubią
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
- Preston81
- Super Klubowicz
- Lechu
- Super Klubowicz
Do świateł tzw dziennych ? a jak niby bez modułu sterującego ?dice111 pisze:W preFL żadnych modułów nie potrzebujesz. W FL zapewne też nie, tylko na czym to zrobić ? Jedynie dolne halogeny jak masz zwykłe reflektory, przy xenon plus można się pokusić o te małe soczewki na drogowe (FOSS tak bodaj miał).
Halogen ciągnie tyle samo proądy co xenon tylko żarówka tańsza

U ojca jest xenon więc jedynie doczepić ledy (ale to po 2 latach wygląda jak gówno i wcale dobrze nie widać) albo ze świateł drogowych .
- dice111
- Moderator
- Skrzynia: Manual
- Imię: AHC by MTM
Przecież o to właśnie chodzi, by nie świecił xenon i reszta podświetlenia.Lechu pisze:Do świateł tzw dziennych ? a jak niby bez modułu sterującego ?dice111 pisze:W preFL żadnych modułów nie potrzebujesz. W FL zapewne też nie, tylko na czym to zrobić ? Jedynie dolne halogeny jak masz zwykłe reflektory, przy xenon plus można się pokusić o te małe soczewki na drogowe (FOSS tak bodaj miał).
Halogen ciągnie tyle samo proądy co xenon tylko żarówka tańsza![]()
Black Cars Matters
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Skrzynia: Tiptronic
- Imię: Przemek
Jeśli ten jeden dodatkowy przekaźnik nazwać modułem to fakt - jest moduł. H3 daje dużo możliwości począwszy od zwykłego żarnika o obniżonym poborze 35W po COB ledy. Dodatkowo wpięcie w X-contact wygasza odpalone światła na czas rozruchu a odpal sobie D2S i zakręć rozrusznikiem. Główną wadą tego układu jest niemożność pozostawienia auta na postojówkach bez kluczyka w stacyjce, ale to też da się po taniości obejść przy pomocy drugiego przekaźnika zasilanego ze styku 15 a rozłączającego bez napięcia choćby linię z bezpiecznikiem. Pytanie czy warto...Lechu pisze:Do świateł tzw dziennych ? a jak niby bez modułu sterującego ?
Halogen ciągnie tyle samo proądy co xenon tylko żarówka tańsza![]()
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- danishow
- Super Klubowicz
No tak nie do końca, ów moduł (o ile mówimy o tym do świateł drogowych) zapala światła do jazdy dziennej 4 sekundy po odpaleniu silnika czyli nie pobiera prądu podczas rozruchu. Do tego podaje zaledwie 30% na światła drogowe (czy też halogeny) co znacznie przedłuża życie żarówek i zużycie akumulatora.Pepek pisze:Jeśli ten jeden dodatkowy przekaźnik nazwać modułem to fakt - jest moduł
Światła drogowe oczywiście pozostają przy swojej dotychczasowej funkcji

- Pepek
- Super Klubowicz
- Adamo
- Forum Audi A8
Zapoznałem się z treścią fajnie to wygląda jednak pozostaje przy swoim rozwiązaniu LED-y zamiast H1. Dobra wiem nie maja homologacji jak ktoś się uprze. wymiana z powrotem na H1 zajmie kilka minut. Chciałbym jeszcze postojowe zrobić led bo śmiesznie to wygląda soczewka biała a postojowa żółta. Chciałbym znaleźć coś co wygląda jak żarówka aby na biegu policja się nie czepiała. Szukałem trochę na aukcjach ale jest tyle tego że potrafi mnie to zniechęcić.
- Pepek
- Super Klubowicz
- dice111
- Moderator