Drodzy klubowicze, jak większość pewnie zauważyła nastąpiły dość znaczne zmiany na forum, konta (nicki) które mieliście przed zmianami zostały, należy tylko użyć funkcji przypomnij hasło (kliknij) aby wygenerowało nowe hasło na email.
Ps: Jeśli jest jakikolwiek problem z forum po migracji zgłaszajcie do mnie bo migracja zawsze niesie za sobą jakieś niedoskonałości które nie zawsze szybko się wychwyci. Nasz temat - kliknij.
..no i w końcu doposażyłem RNS-E o interfejs multimedialny, do którego dokupiłem kamerkę cofania oraz adroid boxa (z fi-fi i bt, itp, itp, etc... )
W każdym bądź razie jak tylko się zrobi cieplej to montuje sprzęta i też opisze co i jak
dokupione:
* adapter mutlimedialny RNS-E z VNSmedia
* adroid box MXQ PRO+ 2G/16GB S905X BT4
* kamerke cofania pochodzenia chińskiego
już wiem, że upchnięcie tego wszystkiego łatwe nie będzie, gdyż już jeden adapter tam jest a jeszcze trzeba podłączyć drugi z dwoma modułami....
No i jeszcze pobawiłem się kodowaniem, tak że mogę też podłączyć zewnętrzne źródło muzyki przez aux...
[ Dodano: 2018-04-08, 23:22 ]
w końcu udało sie podłączyć adapter mutlimedialny z VNSmedia. Po przekodowaniu radia mam dodatkowo AUX, no i oczywiście aktywną kamere cofania. TV też działa ale walcze jeszcze z podłączeniem android boxa pod stały prąd od radia, tak aby załączał się wyłączał w tym samym momencie co radio a nie po stacyjce.
Jak na razie mogę sie cieszyć kamerą cofania na próbę kamerka za 67zł ale idealnie sie komponuję w blende tylnej klapy.
oczywiście obraz w rzeczywistości jest wyraźniejszy i lepszy niż na zdjęciach.
Dla ułatwienia podłączenia dodam, że trzeba we wtyczke zasilającą do radia wpiąć dodatkowy pin z kablem o oznaczeniu RFSL : gniazdo C - pin 2
Po połączeniu z kablem od kamerki daje on nam obraz po wrzuceniu R za każdym razem i niezależnie jak u zywamy RNS-E ( radio, cd, mp3, tv, navi itp...)
aha no i podobnież te całe modyfikacje jak zniesienie blokady TV czy aktywacja kamerki, wszystko za pomocą adapterów i odpowiedniego kodowania jest możliwa z RNS-E do numer serii z końcówką 192.
Od numeru 193 (czyli wersje LEDowe) jest to już bardziej skomplikowane lub nawet nie wykonalne z tego co wyczytałem