pogi1986 pisze:Szukałem felg ok miesiąca przejrzałem sporo ogłoszeń i na chyba na każdym jest napisane ze to do audi a4,a5,a6,a8... Wiec oszukują !!
Ale czemu twierdzisz, że oszukują?
A8D4 ma już większą średnicę pierścienia centrującego więc jak ktoś pisze, że do A4/A5/A6/A7/A8 to nic w tym dziwnego bo rozmiarem pod nowe modele będzie pasować.
Oczywiście fantazja sprzedających potrafi być wielka więc jak dla nich każda felga jest praktycznie na każde auto
* FOSS motorsport *(PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
nie wieze ze kazdy ma okolo 800kg. A5 to tez nie byle jakie auto i mialo te same silniki co a8. Jakie felgi polecacie bo kupie nastepne i znowu sie okaze ze cos z nimi nie tak nikt przy sprzedazy nie podaje nosnosci
Nosnośc to świętość-tak dla opony jak i dla koła. A5 to mniejsze i lżejsze auto bo to przecie z A4 pochodne. DMC A8 a DMC A4 se porownaj i siły jakie działaja na koła przy np manewrze łosia...
Oczywiście wieże ze masz racje i podważam tego tym bardziej ze sie nie znam a nie umie znaleźć konkretnej informacji na temat felg każdy pisze około 800 kg kupie następne i znowu sie okaże ze sie nie nadają podjade moze do salonu albo zadzwonię moze mi powiedzą konkretnie
Wydaje mi się, że dwójka będzie lepiej pasować (chodzi mi o wyraźniejszy połysk), mogę prosić Was o opinię?
Teraz, w zależności od zakupu należy kupić pierścienie centrujące: 66,5-57,1 albo 66,6-57,1?
A8 D3 przedLift: oponka 255x35xR20 przy szerokości felgi 9j będzie jak należy?
Jedyne moje pytanie, ET35 - wszystko będzie w porządku, przydzadzą się dystanse? Jak ktoś mi udzieli odpowiedzi na to pytanie może dać jakiś link do kalkulatora ET (http://uniwers.vot.pl/et/index.php) lub podać parametry wzorcowe?