Ograniczenie dostępności działu "Nasze Auta" ?!
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Kolega leonardo nie włożył w auto xx000zł (czasami niemalże 2x przeciętnego auta na alleszrotto), sam nie wie czym obecnie jeździ a dzieli się swoimi złotymi myślami.
Ciekawe jakie było by Twoje zdziwienie gdybyś z rana nie spotkał auta w garażu lub na parkingu. Pół biedy jeszcze jak Ci go ogołocą z grillów, nakładek lusterek czy zderzaka.. Z resztą co tu tłumaczyć, szkoda klawiatury i prądu.
Ciekawe jakie było by Twoje zdziwienie gdybyś z rana nie spotkał auta w garażu lub na parkingu. Pół biedy jeszcze jak Ci go ogołocą z grillów, nakładek lusterek czy zderzaka.. Z resztą co tu tłumaczyć, szkoda klawiatury i prądu.
Z drugiej też strony, nie podane są adresy gdzie dany samochód "nocuje" itd.krzychu22.p1i pisze:Kolega leonardo nie włożył w auto xx000zł (czasami niemalże 2x przeciętnego auta na alleszrotto), sam nie wie czym obecnie jeździ a dzieli się swoimi złotymi myślami.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Dokładnie TAK, co do czego czym latam i z którego roku Panie FOSS to po prostu literówka gdyż miałem wpisać jeszcze auto taty . Tak czy inaczej z rejestracji bez problemu można znaleźć właściciela i adres, a nikt w necie nie jest anonimowy tak więc jeśli ktoś chce buchnąć furę to zrobi to w realu a nie onlineZ drugiej też strony, nie podane są adresy gdzie dany samochód "nocuje" itd.
[ Dodano: 2018-02-25, 15:30 ]
I ty też widzę myślisz w realuBecks pisze:krzychu22.p1i, być może masz rację.
[ Dodano: 2018-02-25, 15:37 ]
Wszystko do odkupienia na giełdzie w Poznaniu, a tak na poważnie kto ci będzie szukał gratów do samochodu, lub auta do buchniecia z forum te drogie to stoją w garażach przy domu czy też strzeżonych lub podziemnych parkingach, jak ktoś publikuje zdjęcia w necie to tak jak na "fejsie" nie jest anonimowykrzychu22.p1i pisze:Pół biedy jeszcze jak Ci go ogołocą z grillów, nakładek lusterek czy zderzaka
Zamieszczasz zdjęcia w zamkniętym dziale a i tak można je znaleźć w fotosiku, you tube czy innym badziewiu stąd śmieszne to całe głosowanie. Zasłaniają tablice w filmach ze spotkań gdzie i tak widać naklejki na szybach Po co ta śmieszna paranoja?
[ Dodano: 2018-02-25, 15:41 ]
Szukam A8 D3, chciałem dokupić coś do stajni domowej. Co do opisywania co gdzie od kiedy do kiedy jest produkowane czy było itd. to nie trzeba sie "popisywać " to jest ogólnodostepna wiedza dla wszystkich online:) a moja zwykła literówka gdyż chciałem dopisać auto taty.FOSS pisze:Skoro jest ci to obojętne to po co tu piszesz? Szukasz na siłę tematów do których można coś dopisać?Leonard pisze:Generalnie jest mi to obojętne czy gotujecie się w swoim garnku i sosie czy jesteście jako społeczność a może to już stowarzyszenie a nie forum A8
Poza tym...
W powitaniach napisałeś "Poruszam się AUDI A8 D2 W12 z 1998" a profilu masz rocznik 2000.
W12 w roczniku 1998 nie było, podobnie jak w 2000 bo z tego co pamiętam to W12 produkowano w okresie 03.2001-09.2002.
Wychodzi więc na to, że nie bardzo wiesz czym jeździsz
Piwo to moje paliwo:) a 450KM i 6 litrów zmieniło mi punkt widzenia:)
No tak kolego jak piszesz tylko z samego neta można wszystko wyczytać a tu jakaś śmieszna konspiracja. Dla przykładu, 10 min czasu i ustalamy wszystko co dotyczy np adminów na tym forum
1.
http://sportaudi.pl/viewtopic.php?t=406 ... c&start=15
https://www.facebook.com/search/top/?q= ... motorsport
FOSS rej. WE6600V
Warszawa
2.
http://s8.samochody-weselne.pl/
AMSTAFF rej. EL460SK
Łódź
i tak wiele wiele innych kto cokolwiek gdzieś zamieścił lub został bohaterem filmu
Podsumowując można sobie zamykać ten dostęp ale nick, auto, przynależność, znajomi, facebook i inne wynalazki online są bezlitosne. Tak więc to tylko hipokryzja .
1.
FOSS rej. WE6600V
Warszawa
2.
AMSTAFF rej. EL460SK
Łódź
i tak wiele wiele innych kto cokolwiek gdzieś zamieścił lub został bohaterem filmu
Podsumowując można sobie zamykać ten dostęp ale nick, auto, przynależność, znajomi, facebook i inne wynalazki online są bezlitosne. Tak więc to tylko hipokryzja .
Po pierwsze jak kogoś cytujesz to cytuj właściwie bo piszesz do mnie a słowa które cytujesz do mnie nie należą.Leonard pisze:Dokładnie TAK, co do czego czym latam i z którego roku Panie FOSS to po prostu literówka gdyż miałem wpisać jeszcze auto tatyZ drugiej też strony, nie podane są adresy gdzie dany samochód "nocuje" itd.
Po drugie, napisałeś głupoty więc zwróciłem ci uwagę - nic dziwnego w tym nie widzę.
Hmmm... tak po prostu z internetu?Leonard pisze:Tak czy inaczej z rejestracji bez problemu można znaleźć właściciela i adres, a nikt w necie nie jest anonimowy tak więc jeśli ktoś chce buchnąć furę to zrobi to w realu a nie online
Mam inne zdanie na ten temat ale skoro tak to podaj adres gdzie moje auto jest zameldowane... tak z numeru rejestracyjnego. To chyba nie jest dla ciebie problem?
Oczywiście koniecznie z linkiem do strony w necie gdzie to znalazłeś żeby była jasność - bo nie mówię o informacjach dostępnych tylko wybranym służbom na drodze służbowej bądź z pominięciem owej drogi służbowej
Możesz otwartym tekstem - i tak tam nie mieszkam i to auto pod tym adresem właściwie nigdy nie bywa.
Bardzo ciekawe podejście.Leonard pisze:Wszystko do odkupienia na giełdzie w Poznaniu...
Powiedz pod jakim adresem parkujesz - jak coś będę potrzebował to kogoś podeślę.
Jakby nie było strata żadna - będziesz potrzebował to odkupisz sobie na giełdzie w Poznaniu
A moim zdaniem mylisz się w tym zakresie całkiem sporo.Leonard pisze:... a tak na poważnie kto ci będzie szukał gratów do samochodu, lub auta do buchniecia z forum
Z tego samego powodu z jakiego auto pod domem zostawiasz zamknięte i z tego samego powodu z jakiego dom zamykasz kiedy z niego wychodzisz.Leonard pisze:Zamieszczasz zdjęcia w zamkniętym dziale a i tak można je znaleźć w fotosiku, you tube czy innym badziewiu stąd śmieszne to całe głosowanie. Zasłaniają tablice w filmach ze spotkań gdzie i tak widać naklejki na szybach Po co ta śmieszna paranoja?
Jeżeli robisz którąś z tych rzeczy to również jesteś paranoikiem.
Skoro to taka ogólnodostępna wiedza to może trzeba było się doinformować.Leonard pisze:Co do opisywania co gdzie od kiedy do kiedy jest produkowane czy było itd. to nie trzeba sie "popisywać " to jest ogólnodostepna wiedza dla wszystkich online:) a moja zwykła literówka gdyż chciałem dopisać auto taty.
A może po prostu spytaj taty czym jeździ... jaki to ma silnik i z którego rocznika
Poza tym wszystkim całe to pitolenie o znajdywaniu ludzi w necie nie ma większego sensu.
Masz w aucie auto-alarm?
Zamykasz auto jak stawiasz go na parkingu?
Zamykasz dom/mieszkanie jak z niego wychodzisz?
Chronisz swoje karty bankomatowe?
Hasło do bankowości internetowej masz 1234 czy bardziej skomplikowane?
itd. itp. - wymyślać można dłużej.
I po co ci to wszystko?
Masz jakieś paranoje?
Przecież jak ktoś będzie chciał to i tak cię ograbi i zostawi w samych skarpetkach.
Z tych samych powodów co zamykanie auta na parkingu czy zamykanie domu po wyjściu ten dział na forum pozostanie zamknięty, niezależnie od tego czy ci się to podoba czy nie.
Po pierwsze - kolega AMSTAFF nie członkiem Administracji forum.Leonard pisze:No tak kolego jak piszesz tylko z samego neta można wszystko wyczytać a tu jakaś śmieszna konspiracja. Dla przykładu, 10 min czasu i ustalamy wszystko co dotyczy np adminów na tym forum
1.
FOSS rej. WE6600V
Warszawa
2.
AMSTAFF rej. EL460SK
Łódź
Skoro tak sprawny jesteś w weryfikacji informacji ogólno-dostępnych w internecie to powinieneś to wiedzieć.
Po drugie.
Nic dziwnego, że na mój temat znalazłeś coś w internecie.
Prowadzę w pełni legalnie nie jedną firmę i tym samym już nie jestem anonimowy.
Widać to dobrze zarówno po moim podpisie na forum jak i stronie www udostępnianej na wielu forach internetowych.
A jesteś tak bardzo biegły w szukaniu kogoś internecie, że zamiast skorzystać bezpośrednio ze strony www w moim profilu ty szukałeś tego przez wyszukiwarkę FB - śmieszne skoro sam udostępniam to wprost
Poza tym, gdzieś na przełomie lipca i sierpnia 2017 moje auto, moja firma i ja osobiście wystąpiliśmy w artykule gazety MOTOR dotyczącym AUDI A8D3 - wrzucałem to na swojej stronie FB tutaj:
Nie trzeba być żadnym wirtuozem komputera i internetu aby znaleźć moje tablice rejestracyjne czy dane mojej firmy - to wszystko zostało opublikowane w MOTORze i poszło na całą Polskę więc w tym zakresie jak na razie się nie popisałeś
Chcesz się wykazać to musisz bardziej się postarać
A to ciekawe.Leonard pisze:Podsumowując można sobie zamykać ten dostęp ale nick, auto, przynależność, znajomi, facebook i inne wynalazki online są bezlitosne. Tak więc to tylko hipokryzja .
To powiem ci, że na FB posiadam pewien profil zupełnie prywatny, niezwiązany z moją działalnością i moim zdaniem dostępny tylko dla wąskiej grupy osób.
Uważam, że ten konkretny profil jest dobrze zabezpieczony przed osobami trzecimi ale skoro dla ciebie to takie proste do odnalezienia to zapraszam, wskaż go wprost - bardzo jestem ciekaw jak sprawny jesteś w tej materii
Ostatnio zmieniony 25 lut 2018, 22:16 przez FOSS, łącznie zmieniany 3 razy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- Doc
- Administrator
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2006
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Imię: Andrzej
hehehe zakrztusiłem się podczas łykania herbatki przy czytaniu hehehe.FOSS pisze:Poza tym wszystkim całe to pitolenie o znajdywaniu ludzi w necie nie ma większego sensu.
Masz w aucie auto-alarm?
Zamykasz auto jak stawiasz go na parkingu?
Zamykasz dom/mieszkanie jak z niego wychodzisz?
Chronisz swoje karty bankomatowe?
Hasło do bankowości internetowej masz 1234 czy bardziej skomplikowane?
itd. itp. - wymyślać można dłużej.
I po co ci to wszystko?
Masz jakieś paranoje?
Przecież jak ktoś będzie chciał to i tak cię ograbi i zostawi w samych skarpetkach.
Damianie...
ps.
Ok już nie przeszkadzam.
2009-04-28 godzina 21:40 - założyciel forum A8Team.PL. Ps: Polecam iParts.pl
Sam sobie odpowiedziałeś kolego w swoim wypasionym poście, że ograniczenie tego działu (nasze auta) jest hipokryzją ale mnie to po prostu nie obchodzi i mam to w poważaniu. Starałem się tylko i wyłącznie przedstawić, że w sieci nie jest się anonimowym, filmy, zadjęcia (w których wszędzie zakrywane na żółto lub na czerwono rejestracje lub na filmach napisem FOSS lub AMSTAFF a i tak slady zostają, stąd tylko rozważaniu poddałem te dwie tablice). Jak to Pan Owsiak mówił "Róbta co chceta".FOSS pisze:Poza tym wszystkim całe to pitolenie o znajdywaniu ludzi w necie nie ma większego sensu.
Nie zamierzam odpowiadać na resztę zaczepek i bawić się w śledzenie i analizowanie ( była niedziela to się nudziłem), co chciałem to udowodniłem i jest to niepodważalne.
A tak na poważnie to będę chciał zatrudnić Pana Panie Damianie do zakupu naszej D3 jeśli oczywiście nie obraziłeś się za tą konwersację. (mam nadzieję, że nie ).
[ Dodano: 2018-02-26, 12:06 ]
Tak, jak najbardziej, z tego co sie orientowałem to będzie jakieś spotkanie "Loobelskie" w tarasach zamkowych, i chłopaki zaraz na wiosnę chcą się spotkać.kris pisze:Leonard, widzę że kolega niedaleko. Może dasz jakiś namiar chętnie porównam auta.
[ Dodano: 2018-02-26, 12:16 ]
Mogłem od razu się zamknąć i nie odzywać się w tym temacie a tak tylko burzę rozpętałem i kolega DOC mógł się zakrztusić spożywanym napojem zamiast przyznać mi rację (nie zażyna się kury znoszącej złote jajka) .Soba pisze:Nie wiem po co ta cała dyskusja skoro i tak nie zmienią dostępu do tego działu. Tak jest dobrze jak jest.
Paradoks tego pomysłu polega na tym, że jak ktoś nie ma ochoty dzielić się wiedzą na temat własnego auta a tym samym narażać się na jakieś potencjalne zagrożenia wynikające z udostępniania tych informacji to tego NIE robi....
A jak ktoś ma ochotę dzielić się wiedzą na temat swojego auta to się naraża i żadne ograniczenia w stylu 50 postów niczego nie zmienią. (nie poprawią bezpieczeństwa)
b.a, Tylko tutaj logika jest bardzo "ciekawa"...chcę się pochwalić swoim autem, modyfikacjami czy problemami jakie mnie spotkały ale jednocześnie chcę by to było ograniczone, utrudnione a tym samym jak najmniej osób to zobaczyło?..?..? LOL
A jak ktoś ma ochotę dzielić się wiedzą na temat swojego auta to się naraża i żadne ograniczenia w stylu 50 postów niczego nie zmienią. (nie poprawią bezpieczeństwa)
b.a, Tylko tutaj logika jest bardzo "ciekawa"...chcę się pochwalić swoim autem, modyfikacjami czy problemami jakie mnie spotkały ale jednocześnie chcę by to było ograniczone, utrudnione a tym samym jak najmniej osób to zobaczyło?..?..? LOL