[D2 01 2.8PB ] Zaciski i tarcze 321mm od a6 c6,a8 d3 do a8
[D2 01 2.8PB ] Zaciski i tarcze 321mm od a6 c6,a8 d3 do a8
Mam 2.8 i koła 16 i nie chcialbym zakladac 360mm bo az takiej mocy nie mam ,ale znalazlem ze w slabych a8 d3 tez byly tarcze 321mm z tym ze z innym zaciskiem niz w d2 ,jak i rowniez audi c6 tez maial takie tarcze,przede wsyztkim chcialbym zmieniec zaciski na takie by miec dwa klocki a nie 4 jak jest do tej pory,mozlwie ze same zaciski wystrczy zmienic i bedzie to pasowac ,czy ktos takie cos przerabial?
masz tylko taniej
ja klocki kupiłem za 44 zł
Moim zdaniem to chory pomysł aby robić 4 klocki na zacisk i dwa tłoczki temu podobne rozwiązanie prowadzi do krzywienia tarcz .
Pasuje wszystko więc temat do przemyślenia ale efekt hebla jest podobny czyli tak na prawdę brach hamulców .
Z racji wykonywanego zwodu mogę stwierdzić że fabryczne hamulce w naszych paściach to rozpacz dzisiaj w aucie żony dałem popis i zareagowałem tak jak w audi trzeba żeby zwykłe mondeo miało lepsze hamulce
ja klocki kupiłem za 44 zł
Moim zdaniem to chory pomysł aby robić 4 klocki na zacisk i dwa tłoczki temu podobne rozwiązanie prowadzi do krzywienia tarcz .
Pasuje wszystko więc temat do przemyślenia ale efekt hebla jest podobny czyli tak na prawdę brach hamulców .
Z racji wykonywanego zwodu mogę stwierdzić że fabryczne hamulce w naszych paściach to rozpacz dzisiaj w aucie żony dałem popis i zareagowałem tak jak w audi trzeba żeby zwykłe mondeo miało lepsze hamulce
Moim zdaniem - zdecydowanie nie warto.rogra pisze:warto w to sie bawic ??
Jeżeli chodzi o skuteczność hamowania to taka zmiana, moim zdaniem, nic szczególnego nie wniesie.
Jeżeli chcesz mieć lepsze hamulce to zdecydowanie lepiej wkładać już 360mm.
Koła 17" w D2 to "świat i ludzie" - na zimę spokojnie dają radę a felgi i opony są dosyć tanie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-