![]() |
![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI ] Przednie zawieszenie
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.2MPI ] Przednie zawieszenie
Mam do was pytanie, bo coś zaczyna mi trzeszczeć przy przednim zawieszeniu i tak do końca nie mam pojęcia co to może być...? A dzieje się to jak wjadę w jakieś większe nierówności, na spowalniacz powoli..
A więc moje pytanie brzmi... z jakiej firmy polecacie przednie zawieszenie do D3?
Znalazłem jakieś komplety z TRW albo Febi...a może macie jeszcze jakąś inną fimę
Dziękuję za udzielenie informacji
Pozdawiam Sebastian
kolonkos88, poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję, że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pozdrawiam, FOSS.
A więc moje pytanie brzmi... z jakiej firmy polecacie przednie zawieszenie do D3?
Znalazłem jakieś komplety z TRW albo Febi...a może macie jeszcze jakąś inną fimę
Dziękuję za udzielenie informacji
Pozdawiam Sebastian
kolonkos88, poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję, że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pozdrawiam, FOSS.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 01:58 przez kolonkos88, łącznie zmieniany 3 razy.
Mercedes Benz E500 V8 
Mój "dziodkowóz" nie jedno A8 i 7er nosem wciągnie

Mój "dziodkowóz" nie jedno A8 i 7er nosem wciągnie
- club-iguana
- Forum Audi A8
O choroba, ja wymieniłem całe zawieszenie z przodu na gratach z InterCarsu ale hmmm, co to była za firma, chyba TRW. Po 3 miesiącach cisza. Aczkolwiek piszczy jakaś guma z przodu ale to było opisane na forum co trzeba zrobić.
Aha, cały zawias zapłaciłem chyba 2400.
Aha, cały zawias zapłaciłem chyba 2400.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
-
- Forum Audi A8
Ja mam TRW i zestaw kosztował 2400pln.
Blokersik, nich majster uważa przy wyciąganiu śrub ze zwrotnicy, tych spinających górne wahacze, bo przeważnie są z tym spore problemy i można rozwalić zwrotnicę. niektórzy wiercą śruby i robią za duże dziury.
Co do skrzypienia z przody, to jest to typowe i winne są gumy stabilizatora
Blokersik, nich majster uważa przy wyciąganiu śrub ze zwrotnicy, tych spinających górne wahacze, bo przeważnie są z tym spore problemy i można rozwalić zwrotnicę. niektórzy wiercą śruby i robią za duże dziury.
Co do skrzypienia z przody, to jest to typowe i winne są gumy stabilizatora
-
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
Na forum jest oddzielny temat o skrzypieniu: http://www.a8team.pl/search.htm
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
-
- Forum Audi A8
A u mnie, gdy bujam nadwoziem, to skrzypienie dochodzi z kielicha amortyzatora (po obu stronach).zanjac pisze:Przyjdzie wiosna i przestanie skrzypieć :mrgreen: ............te odgłosy to głównie gumy stabilizatora ;-)
Wcześniej posłuchałem mechanika i wymieniłem wahacze, ale nie pomogło.
Jak myślicie, czy to w kielichu, czy może przenosi gdzieś z dołu. Mechanik zrobił mi zastrzyki we wszystkie gumy na wahaczach i końcówkach drążka, ale też nie pomogło. A może to faktycznie gumy stabilizatora ? Inna opcja to gniazda sprężyn w amorkach...
Co Wy na to ?
[ Dodano: 2011-01-12, 13:24 ]
... no i gitara, okazało się, że 4 wahacze do wymiany. Wymieniłem i się cieszę ...
pzdr