Do 5HP.. i 6HP.. filtry sa plastikowo-metalowe.karol208 pisze:Wszystkie filtry są całe metalowe te które zakładałem do 4hp24a.
[D2 ALL ] Po wymianie oleju skrzynia przeciąga biegi
Witam panowie mianowicie mam taki problem jeżeli olej atf nie osiągnie 60 c to jest wszytko w najlepszym porządku ale jak złapie 60c to jak się zatrzymam to już nie rusze dodam gazu tryb awaryjny błąd 17114 nie prawidłowa pozycja biegu sporadyczny i tak myślę czy to wina pozycjonera niby powinna być osłonka termiczna na tym pozycjonera jednak nie ma i nie wiem czy może przegrzewa się pozycjoner i dlatego jest taka reakcja mała bardzo przestrzeń jest pomiędzy pozycjonera a rura wydechu do was pytanie czy to może być tak że się przegrzewa i już przestaje działać??
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM
S8 D2 4.2Q 360KM
Kody błędów rozkodowuj sobie tutaj:
Ross tech
błąd ten oznacza znaczący uślizg na sprzęgle i niewłaściwy stosunek prędkości
obrotu względem obrotów silnika
inaczej to co PEPI napisał.
Ross tech
błąd ten oznacza znaczący uślizg na sprzęgle i niewłaściwy stosunek prędkości
obrotu względem obrotów silnika
inaczej to co PEPI napisał.
Spoko dzięki ale zamówię na wszelki wypadek ten pozycjoner ale tak jak opisałem wskakuje 60 stopni atf i już nie ruszy będę jeździł dopóki się nie zatrzymam dzwoniłem po warsztatach i mówi że nie powinna być przyczyną mechaniczna gdy takie objawy są ja już nie wiem głupieje a mechanik z Radomia dopiero chyba z wakacji wruci 16 kwietnia jestem uziemiony a nie chce daj jakiemuś partaczowi szukałem 13 miesięcy tego samochodu jak kupiłem to byłem bardzo zadowolony ale jak zaczęło się już jeba. To najpierw wymiana oleju 2300zł wymiana czujnika prędkości nad lewa pół osią teraz już nie wiem co wszytko pięknie wchodzi jak się atf nie rozgrzeje a poczekam pół godz i jadę dalej dopóki znów nie rozgrzeje się i nie zatrzymam auta psychicznie się wykańczam już 😛 cóż czekać muszę dzięki za szybkie odpowiedzi na moje pytanie.
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM
S8 D2 4.2Q 360KM
Witam, panowie już wiem o co chodzi z tą skrzynka, mianowicie dynamiczna wymiana oleju zmyla osad, z tarcz kosza forwardu. Dlatego gdy, olej atf osiągnie 60 c tarczki się ślizgaja, i nie rusza już z miejsca. Robota tego wyniesie ok 3500 do 4500 tys szkoda, że ze wymianę oleju zapłaciłem 2300 połowa, roboty skrzyni ale, cóż życie
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM
S8 D2 4.2Q 360KM
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Nie dodałem, że Jeszcze ma być sprzeglo regenerowane i wszystkie uszczelnienia porobione. Nowy olej nowy filtr nie wiem mówicie że drogo, no nie jest to może mała suma ale ja naprawdę nie mam gdzie się udać, gość wraca z wakacji dopiero 26 kwietnia muszę czekać,. Chcę porostu zrobić już to na tip top, gdyż kupiłem fure dla siebie, a ten z Radomia podobno dobry gościo jest więc, chyba będę czekał 😛
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM
S8 D2 4.2Q 360KM