Jak to ugryźć ? Od czego zacząć ? Przeczytałem o tym numerze chyba wszystko w necie i nic sensownego znaleźć nie mogę, na allegro wyskakuje moduł komfortu, lub moduł świateł ... jeden wielki burdel ktoś coś pomorze ? Wydaje mi się że to jest coś od drzwi kierowcy, wszystko w drzwiach działa poza klamką keylesa ale to od zawsze.
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Błąd w centralnym zamku vcd grupa 09
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Błąd w centralnym zamku vcd grupa 09
Witam, po zamknięciu auta diody w drzwiach przestają migać, wszedłem w centralny zamek i wisi taki błąd :
![Obrazek]()
Jak to ugryźć ? Od czego zacząć ? Przeczytałem o tym numerze chyba wszystko w necie i nic sensownego znaleźć nie mogę, na allegro wyskakuje moduł komfortu, lub moduł świateł ... jeden wielki burdel ktoś coś pomorze ? Wydaje mi się że to jest coś od drzwi kierowcy, wszystko w drzwiach działa poza klamką keylesa ale to od zawsze.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Chodzi o sterownik drzwi kierowcy. Masz 4 drzwi i 4 takie sterowniki. Błąd, który nie jest stały (tzn, że chwilo następuje np brak kontaktu itp). Problem z wiązka, albo wtyczka/pinami. Psiknij na początek kontaktem w sprayu.
Dioda tez przestaje migać jak jest problem z syrena alarmu. Zrób pełny skan i wrzuć tutaj.
Dioda tez przestaje migać jak jest problem z syrena alarmu. Zrób pełny skan i wrzuć tutaj.
Black Cars Matters
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Co do diody która przestaje migać to już wiem czemu, jest błąd syreny w central conv,jak pisał dice 111 musiała paść bo jakieś 3 tygodnie temu robiłem pełny scan auta i błędu syreny nie było, a wymieniałem ją 2 miesiące temu eh
Co do modułu to ogarnię to w odpowiednim czasie, mam z tymi drzwiami sporo do zrobienia więc będę się w to bawił jak się cieplej zrobi, i wszystko zrobię przy jednym ściąganiu boczka.
[ Dodano: 2018-03-31, 14:36 ]
Chłopaki, kupiłem syrenę na allegro o tych samych numerach co moja :
Moja :
![Obrazek]()
Kupiona :
![Obrazek]()
Są tylko inne nr hw
Na mojej syrenie jest taki błąd :
![Obrazek]()
Na kupionej syrenie są 2 :
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Na kupionej syrenie nie uzbraja się wcale alarm, tzn druga faza uzbrajania zamiast migać diody wolniej, palą się cały czas i syrena nie reaguje, co dziwne mimo 1 błędu na mojej syrenie ona sama działa, patrzcie :
Więc o co kaman ?
Co do modułu to ogarnię to w odpowiednim czasie, mam z tymi drzwiami sporo do zrobienia więc będę się w to bawił jak się cieplej zrobi, i wszystko zrobię przy jednym ściąganiu boczka.
[ Dodano: 2018-03-31, 14:36 ]
Chłopaki, kupiłem syrenę na allegro o tych samych numerach co moja :
Moja :
Kupiona :
Są tylko inne nr hw
Na mojej syrenie jest taki błąd :
Na kupionej syrenie są 2 :
Na kupionej syrenie nie uzbraja się wcale alarm, tzn druga faza uzbrajania zamiast migać diody wolniej, palą się cały czas i syrena nie reaguje, co dziwne mimo 1 błędu na mojej syrenie ona sama działa, patrzcie :
Więc o co kaman ?
To proste.Wojtec1987 pisze:Na kupionej syrenie nie uzbraja się wcale alarm, tzn druga faza uzbrajania zamiast migać diody wolniej, palą się cały czas i syrena nie reaguje, co dziwne mimo 1 błędu na mojej syrenie ona sama działa
Obie syreny są niesprawne.
Twoja ma niesprawne zasilanie wewnętrzne.
Działa pewnie tylko pod akumulatorem ale podejrzewam, że po odpięciu zasilania jest martwa.
Ta którą kupiłeś ma nie tylko niesprawne zasilnie wewnętrzne ale, jak podejrzewam, bateria się rozlała i uszkodziła elektronikę.
Używane syrenki w przeważającej większości są niesprawne, niestety.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-