mdamian pisze:Po rozmowie z Panem w ASO dostałem info , że podobno wystarczy ostatnia aktualizacja by system ruszył .
drago_o pisze:Tak, według instrukcji można wgrać najnowszą i MMI ruszy w pełni sprawne. Większość osób jednak zaleca wgrywanie od najniższej wersji. W sumie na tą chwilę nie wiem czemu. Wgrywaj 5570 i będzie git.
Moim zdaniem samo stwierdzenie aby wgrać ostatnią aktualizację jest lekko nieprecyzyjne ponieważ ostatni soft wyszedł na 3 płytach z czego 1-wsza płyta to soft 5150, 2-ga płyta to aktualizacja dla telefonu bluetooth, a dopiero 3-cia płyta to soft 5570 więc jakby nie było najpierw wgrywamy 5150 a dopiero później 5570.
Aktualizacji starego softu bezpośrednio z 3-ciej płyty na 5570 jeszcze nigdy nie praktykowałem.
Poza tym, kiedy ja rozmawiałem z kolegą w ASO to mówił mi, że aktualizację wszystkich starych wersji załatwiało się płytą z softem 5150 ale inną niż ta w zestawie 3-płytowym.
Właściwie to nie porównywałem tych płyt 1-do-1 więc nie mogę powiedzieć w którym miejscu są różnice ale można by to kiedyś zrobić.
Co do samej aktualizacji...
Przyznaję, ja również praktykuję stawianie softu starszymi wersjami po kolei ponieważ spotkałem się już z tym, że po aktualizacji bezpośrednio zestawem 3-płytowym niektóre sterowniki się wywalały bo nie były w stanie przyjąć nowego softu.
W przypadku jakichś starych wersji w stylu 0770 czy coś podobnego wolę to robić stopniowo niż potem bujać się ze sterownikami które odmówiły komunikacji.