Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Zapłon cylindra 8 otwarty obwód błąd

Adzio125
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Zapłon cylindra 8 otwarty obwód błąd

Post autor: Adzio125 » 07 kwie 2018, 16:27

Witam silnik nie chodzi mi na wszystkie Gary zmieniłem Świece zmieniałem cewki miejscami i ciągle wyskakuje błąd Zapłon cylindra 8 otwarty obwód a wszystkie cewki są powpinane i nie wiem dlaczego kable sprawdzałem od wtyczki cewki wszystko wygląda że są całe czy może gdzieś się przerwał i przez to wali błędem i nie chodzi na 8 gar?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Zapłon cylindra 8 otwarty obwód błąd

Post autor: FOSS » 07 kwie 2018, 16:42

Adzio125 pisze:... czy może gdzieś się przerwał i przez to wali błędem i nie chodzi na 8 gar?
Ale przepraszam ktoś ma powiedzieć czy kabel się przerwał nie widząc auta na oczy?
Nie kumam pytania <hmm>

Diagnozować, szukać - skoro nie pali to coś musiało się stać.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Adzio125
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adzio125 » 07 kwie 2018, 16:55

Chodzi mi o to że kable przy wtyczce sprawdzałem wszystkie całe nie przerwane tylko czy to jest wina elektryki czy wtrysk paliwa może padać i takie objawy są? Czy jak błędem wali otwarty obwód to kabel musi byś gdzieś przerwany?

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 09 kwie 2018, 14:05

To że kable wyglądają na całe, nie oznacza że takie muszą być. Widzisz tylko izolację, a to co w niej siedzi to już nie. Komp sprawdza obwody czy np. maja przejście. Tu wszystko wskazuje na to, że nie, więc bierzesz miernik w dłoń i sprawdzasz przejście instalacji. Może się gdzieś przełamał, albo na jakimś złączu dobrze zaśniedział. Możliwości może być wiele. W skrajnym przypadku upalony tranzystor w sterowniku ( choć tego raczej nie podejrzewam).
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Adzio125
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adzio125 » 10 kwie 2018, 20:47

Kable sprawdziłem te 4 przy wtyczce ale w Sterowniku abs i skrzyni biegów zapisał się błąd sygnał obciążenia wiadomość o błędzie z modułu sterowania silnika zasilanie bład ten pojawił się dopiero dzisiaj

Skoro oczekujesz odpowiedzi na nurtujące cię pytanie to wysil się choć trochę i postaw kilka przecinków czy też kropek,
ułatwi to czytelnikowi interpretację ów pytania !
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Adzio125, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 11 kwie 2018, 10:38

Ale jak sprawdzałeś ? Podpiąłeś miernik i sprawdzałeś czy jest "przejście" pomiędzy jedną a drugą wtyczką danego kabla ? Czy po prostu zdjąłeś wtyczkę, popatrzyłeś i stwierdziłeś "wygląda OK" ?
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl