![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 02 ] Problem z sondą lambda
[S8 D2 02 ] Problem z sondą lambda
Witam jestem świeżym posiadaczem wymażonej s8 z 02r. Mam problem odpytałem auto vag-com nie zgłasza błędu ale w blokach jedna z trzech sond nie pracuje a jej wartoś to -4.7% jej zapis odczytuje gdy wejdę w grupę 06. Moje pytanie jest takie : gdzie ta sonda się znajduję, wiem że dwie są za katem ale gdzie reszta , i jak myślicie czy jest ona padnięta? Spalanie przy normalnej jeździe to ok 20-21L/100 Pb98. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 08:58 przez wietpol2, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Super Klubowicz
jak na moje spalanie duże,
nie pamiętam w którym bloku ale sondy powinny pracować w zakresie (0-1)V im szybciej pracują tym lepiej jeżeli zakres jest mały np. (0,3-0,6)V to też źle.
Masz 4 sondy dwie za katem jak piszesz a dwie przed, trzeba dobrze patrzeć pod maską żeby je wypatrzeć :mrgreen: dojście takie sobie ;-) ale tragedii niema.
nie pamiętam w którym bloku ale sondy powinny pracować w zakresie (0-1)V im szybciej pracują tym lepiej jeżeli zakres jest mały np. (0,3-0,6)V to też źle.
Masz 4 sondy dwie za katem jak piszesz a dwie przed, trzeba dobrze patrzeć pod maską żeby je wypatrzeć :mrgreen: dojście takie sobie ;-) ale tragedii niema.
odpinaj i sprawdz ktore chodza ktore nie.
zdjecia przedstawiaja moje AUDI po montażu lpg!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
Z tego co mi się wydawało (a mogło źle) to Ty powinieneś mieć nie 3, a 4 sondy.
2 przed katem, 2 za...
Jaki masz rzeczywisty przelot?
Jakieś modyfikacje wydechu?
Sondy wymieniać należy "kompletem" - bo tak to tylko się nawkur-iasz. Wymienisz jedną, a za 3 miesiące walnie druga. :-/
2 przed katem, 2 za...
Jaki masz rzeczywisty przelot?
Jakieś modyfikacje wydechu?
Sondy wymieniać należy "kompletem" - bo tak to tylko się nawkur-iasz. Wymienisz jedną, a za 3 miesiące walnie druga. :-/
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
Kolego, ja też mam S8 2002 (silnik AVP) i mam 4 sondy... na każdą stronę silnika po 2 szt przy czym 1 przed katalizatorem i 1 jedna za.wietpol2 pisze:po sprawdzeniu mam tylko 3 sondy, układ bez modyfikacji fabryka ....
Skoro masz tylko 3 sondy to sprecyzuj gdzie są umiejscowione bo dziwna to jakaś konstrukcja :shock:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-