![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Wycie wspomagania
-
- Super Klubowicz
1560zl detal
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Dziś dotarła do mnie zregenerowana pompa wspomagania prosto od ZFa .
Raz jeszcze dzięki dla Daniela
mimo załączonej instrukcji, czy ktoś jeszcze może jeszcze dac jakieś wskazówki dotyczące montażu i żeby jej nie zajechać na starcie ?
Mam też przewody wspomagania (zwrotny i ciśnieniowy) tak więc jutro płukana i podmiana i zobaczymy...
Jeśli dalej będzie wyć to słowo daje .. dzwonie po Ernesta i robimy ognisko
[ Dodano: 2018-05-07, 23:11 ]
aha no i jeszcze jedno pytanie... czy takie wycie mogą powodować zamienione na chłodnicy wspomagania węże ?
tak powinno to być :
u mnie natomiast te węże są podłączone odwrotnie. Rano jak jest układ zimy to słychać nawet w samej chłodnicy na wolnych to jęczenie. Po nagrzaniu układ na wolnych chodzi cicho znów przy 1100-1500 jęczy
co jest nawet odczuwalne na kierownicy...
Raz jeszcze dzięki dla Daniela

mimo załączonej instrukcji, czy ktoś jeszcze może jeszcze dac jakieś wskazówki dotyczące montażu i żeby jej nie zajechać na starcie ?
Mam też przewody wspomagania (zwrotny i ciśnieniowy) tak więc jutro płukana i podmiana i zobaczymy...
Jeśli dalej będzie wyć to słowo daje .. dzwonie po Ernesta i robimy ognisko

[ Dodano: 2018-05-07, 23:11 ]
aha no i jeszcze jedno pytanie... czy takie wycie mogą powodować zamienione na chłodnicy wspomagania węże ?
tak powinno to być :
u mnie natomiast te węże są podłączone odwrotnie. Rano jak jest układ zimy to słychać nawet w samej chłodnicy na wolnych to jęczenie. Po nagrzaniu układ na wolnych chodzi cicho znów przy 1100-1500 jęczy

to nie jest zwykły napęd...to
Odpowietrzanie z Elsy: http://www.mediafire.com/file/z6176692z ... agania.pdf
Piszą też żeby po zamontowaniu pompy i zalaniu układu płynem pokręcić najpierw pompą ręcznie przed odpaleniem silnika.
Piszą też żeby po zamontowaniu pompy i zalaniu układu płynem pokręcić najpierw pompą ręcznie przed odpaleniem silnika.
Four rings to rule them all
temat ogarnięty
"najstała wiekopomna cisza"
wymieniona pompa polcar na ori zregenerowaną w ZF oraz oba węże idące z maglownicy...
Procedura odpowietrzania przeprowadzona zgodnie z serwisówką.
Myślę, że oprócz pompy to jednak moje stare, zmęczone węże wywoływały to jęczenie. Teraz oprócz mega lekkiego wspomagania, brak jest jakiegokolwiek jęczenia, wycia, czy syczenia.

wymieniona pompa polcar na ori zregenerowaną w ZF oraz oba węże idące z maglownicy...
Procedura odpowietrzania przeprowadzona zgodnie z serwisówką.
Myślę, że oprócz pompy to jednak moje stare, zmęczone węże wywoływały to jęczenie. Teraz oprócz mega lekkiego wspomagania, brak jest jakiegokolwiek jęczenia, wycia, czy syczenia.

to nie jest zwykły napęd...to