[D2 preFL ALL ] Zmiana radia z kasety na CD, radio audi c
[D2 preFL ALL ] Zmiana radia z kasety na CD, radio audi c
Witam, leżało Mi luzem radio audi concert na cd z a4 b6, dałem je dzisiaj do rozkodowania i chcial bym je wstawić do s8 d2 prefl zamiast kaseciaka. Kostki sa takie same jak we wczesniejszym radiu.
Czy bose bedzie normalnie dzialalo czy bedzie trzeba cos ustawiac/programowac? Pytam bo jestrm zielony w tym temacie. Dzieki za odp
Czy bose bedzie normalnie dzialalo czy bedzie trzeba cos ustawiac/programowac? Pytam bo jestrm zielony w tym temacie. Dzieki za odp
Szczerze to nie wiem jaki model tego concert'a, zwykle radio 1din na cd. Ale już nie będe go montował bo i tak musiał bym lekko panel rzeźbić.. Mam 2 panel i bede go przerabial odrazu po navigationplus 2 din
Jakiego radia Navigation plus mam szukać żeby potem się nie okazało ze nie podłącze jego do D2 prefl?
Jakiego radia Navigation plus mam szukać żeby potem się nie okazało ze nie podłącze jego do D2 prefl?
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
W sumie to jeden pieron. Jak chcesz RNS-D to byly non-DX i DX. W pre-FL tylko non-DX i kanciaty jak to co ma Pepek: https://images84.fotosik.pl/1076/64318c650bc1a28d.jpgTomi88 pisze:Jakiego radia Navigation plus mam szukać żeby potem się nie okazało ze nie podłącze jego do D2 prefl?
non-DX rowniez byl w FL, ale bodaj maks 99r, obudowa juz rozrzesza sie ku gorze jednak mozna to spilowac do preFl ramki (tylko dorwac ja ciezko a i cena odstrasza, chodza i po 500 EUR).
Wrzucic tez mozesz RSN-E, opis robil CINEK na forum. Ale najlepsza opcja jak chcesz 2 dni jest to co napisal Pepek, kupic jakiegos kombajna, klepia je na wzor RNS-E i RNS-D, na forum znajdziesz opis (sa na windowsach i androidach0.
Black Cars Matters
Dzięki za wyczerpująca odpowiedź :-)
Mi generalnie chodzi tylko o to żeby wizualnie troche lepiej w środku to wygladało bo uzywam tego auta na codzień i widok kaseciaka Mnie poprostu drażni no i żeby bose tez na nim chodziło. Takze sxukam najtańszej obcji bo przedemną najprawdopodobniej jeszcze wymiana ślizgow i nastawnikow tych w głowicach bo sie czasem odzywają.. Do tego rozrząd i myśle nad gazem.. A to razem już spora suma się nazbiera
Mi generalnie chodzi tylko o to żeby wizualnie troche lepiej w środku to wygladało bo uzywam tego auta na codzień i widok kaseciaka Mnie poprostu drażni no i żeby bose tez na nim chodziło. Takze sxukam najtańszej obcji bo przedemną najprawdopodobniej jeszcze wymiana ślizgow i nastawnikow tych w głowicach bo sie czasem odzywają.. Do tego rozrząd i myśle nad gazem.. A to razem już spora suma się nazbiera
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Jak ma tylko wyglądać i grać radio/CD to bierz najtańsze RNS-D DX, pozamieniaj piny w zasilającym ISO w instalacji auta, wyrzeźb konsole pod 2 DIN i tyle. Może w 400zł się zmieścisz. Jednak patrząc po cenach tych radioodbiorników jeśli go już nie posiadasz kupowałbym kombajn z ali.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8