[D3 02 3.0TDI ] Zalane auto
[D3 02 3.0TDI ] Zalane auto
Panowie mam wielki problem zalało mi auto z podszybia😐😐 i mianowicie mam problem ze auto nie widzi kluczyków zapala die co jakiś czas kontrolka od biegu postojowego, nie widzi kluczyków i w dodatku Wyje alarm jak podłączę aku. Auto już susze od tygodnia ze jest praktycznie sucho. Panowie poradzicie co mam z tym fantem zrobic.
[ Dodano: 2018-06-02, 15:18 ]
Panowie jak wyłączyć ten alarm??
[ Dodano: 2018-06-02, 15:18 ]
Panowie jak wyłączyć ten alarm??
Kujdyk
Re: Zalane auto
Jak nie widzi kluczyków to na początek sterownik KESSY - jest pod fotelem kierowcy.Mlody4815 pisze:Panowie mam wielki problem zalało mi auto z podszybia😐😐 i mianowicie mam problem ze auto nie widzi kluczyków zapala die co jakiś czas kontrolka od biegu postojowego, nie widzi kluczyków i w dodatku Wyje alarm jak podłączę aku. Auto już susze od tygodnia ze jest praktycznie sucho. Panowie poradzicie co mam z tym fantem zrobic.
Po takim zalaniu szczerze wątpię w przywrócenie go do sprawności - trzeba go wymienić na inny, używany.
Niestety sama wymiana to nie wszystko bo trzeba go najpierw odpowiednio zaprogramować - tzn. najlepiej zrobić tzw. "klona" ze swojego starego.
Robiłem takie tematy wielokrotnie.
Poza tym, problemem mogą być również inne sterowniki, np. telefonu umieszczony pod nogami kierowcy.
Ale to później, jak już KESSY będzie sprawne i będzie komunikacja z kluczykami.
Odepnij syrenkę alarmu, przestanie hałasować.Mlody4815 pisze:Panowie jak wyłączyć ten alarm??
Ale to nie wyłączy pewnie całkiem alarmu ale sam alarm to w tym wypadku chyba najmniejeszy problem.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
leon0376 pisze:A tak wygladal modul kessy 😁
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Mam wrażenie, że wilgoć to miał już od dłuższego czasu a ostatnia sytuacja go dobiła tylko...
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Problemy z otwarciem i odpaleniem (bezkluczykowym) zaczęły sie jakies pół roku temu ale to olał .Mial niedrozne odplywy z szybra.Ile razy ja mu mówiłem żeby je wyczyścić bo źle się to skończy. Olał to.To typ człowieka który jezdzi do puki "to" jeździ a jak sie skiepsci to ratuj.Pozniej jak sie okazalo chcial wyczyścić i wyrwał caly wężyk (w Phaetonie jest inaczej niz u nas w a8)
Pojachal do kumpla na Sylwestra i tak dal w palnik ze wrocil innym środkiem transportu a auto zostawił u kumpla.Auto stało trzy tygodnie i jak sie potem okazalo dosc niefortunnie bo tylnym prawym kołem na krawężniku a rozwalil przedni lewy wężyk. Podczas tych trzech tygodni"postoju"caly czas lało wiec wszyscy sie domyślaja co bylo potem.Potem auto stalo trzy miechy bo nie mial czasu ani checi żeby sie za to zabrać.Jak to rozdarlem to wody bylo równo z dywanikiem.Dalej to już tylko suszenie,suszenie i na koniec suszenie no i wszystko działa
Pojachal do kumpla na Sylwestra i tak dal w palnik ze wrocil innym środkiem transportu a auto zostawił u kumpla.Auto stało trzy tygodnie i jak sie potem okazalo dosc niefortunnie bo tylnym prawym kołem na krawężniku a rozwalil przedni lewy wężyk. Podczas tych trzech tygodni"postoju"caly czas lało wiec wszyscy sie domyślaja co bylo potem.Potem auto stalo trzy miechy bo nie mial czasu ani checi żeby sie za to zabrać.Jak to rozdarlem to wody bylo równo z dywanikiem.Dalej to już tylko suszenie,suszenie i na koniec suszenie no i wszystko działa
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
zalanych modułów raczej nie zreanimujesz. Są poprzepalane, elektronika modułowa i półprzewodnikowa pali się nawet przy minimalnych, ale jednak przeciążeniach. Moduły mają zabezpieczenia, ale poprzez zwarcia i spadki napięć mogą ucierpieć inne "zdrowe moduły". Radziłbym rozebrać i wyjąć to co może być zalane i po sprawdzeniu dopiero montować. Przyda się środek do czyszczenia styków elektrycznych. Każda zalana kostka musi być wypięta i popsikana /oczyszczona środkiem. Dużo bezpieczników było wypalone? Gdy mi kiedyś zalało gniazdo przyczepy wypaliło chyba z 5 bezpieczników.
Panowie auto wysuszone klon sterownika zrobiony autko smiga😁😁 nie było łatwo znaleść elektro mechanika w Londynie żeby mi to ogarnol🙂 ale wszystko złożone i autko jeździ bez problemu👍👍👍
[ Dodano: 2018-06-15, 11:19 ]
Pozdrawiam wszystkich i Dziekuje za pomoc chłopaki 👍👍👍
[ Dodano: 2018-06-15, 11:19 ]
Pozdrawiam wszystkich i Dziekuje za pomoc chłopaki 👍👍👍
Kujdyk