![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Wężyk podciśnienia ...
[D3 03 4.2MPI ] Wężyk podciśnienia ...
Witam w niedzielny poranek
Wczoraj zaglądając pod maskę zauważyłem, że mam odpięty jeden wężyk z podciśnienia (zdjęcie w załączniku), czy możecie podpowiedzieć gdzie mam go wpiąć ?
Pozdrawiam
Wczoraj zaglądając pod maskę zauważyłem, że mam odpięty jeden wężyk z podciśnienia (zdjęcie w załączniku), czy możecie podpowiedzieć gdzie mam go wpiąć ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 maja 2016, 11:01 przez questi, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie.
Dokładnie tak samo zakończony przewód podciśnienia dynda mi się po drugiej stronie zabudowy silnika, dokładnie przy filtrze powietrza, ale ukierunkowany jest w stronę przodu auta, szukałem na długość przewodu, dokąd mógł być pierwotnie wpięty, ale nigdzie, gdzie sięga ten przewód nie widzę żadnych zaworków itp, od czego może być ten przewód? czy wpływa negatywnie na pracę silnika ?
![Obrazek]()
A żeby było weselej, gdy w niego dmuchnąć to słychać jak powietrze uchodzi w okolicy gruszek podciśnienia, jakby na trójniku, ciężko dokładnie namierzyć w którym miejscu, ale właśnie spod gruszek ulatuje powietrze wdmuchiwane w ten przewód.
Prawdopodobnie wisiał tak już dłuższy czas, ale teraz nie da mi spać.
Dokładnie tak samo zakończony przewód podciśnienia dynda mi się po drugiej stronie zabudowy silnika, dokładnie przy filtrze powietrza, ale ukierunkowany jest w stronę przodu auta, szukałem na długość przewodu, dokąd mógł być pierwotnie wpięty, ale nigdzie, gdzie sięga ten przewód nie widzę żadnych zaworków itp, od czego może być ten przewód? czy wpływa negatywnie na pracę silnika ?
A żeby było weselej, gdy w niego dmuchnąć to słychać jak powietrze uchodzi w okolicy gruszek podciśnienia, jakby na trójniku, ciężko dokładnie namierzyć w którym miejscu, ale właśnie spod gruszek ulatuje powietrze wdmuchiwane w ten przewód.
Prawdopodobnie wisiał tak już dłuższy czas, ale teraz nie da mi spać.
Z tyłu puszki filtra powietrza jest zawór i tam powinien być podpięty ten przewód.IchiOne pisze:Dokładnie tak samo zakończony przewód podciśnienia dynda mi się po drugiej stronie zabudowy silnika, dokładnie przy filtrze powietrza, ale ukierunkowany jest w stronę przodu auta, szukałem na długość przewodu, dokąd mógł być pierwotnie wpięty, ale nigdzie, gdzie sięga ten przewód nie widzę żadnych zaworków itp, od czego może być ten przewód?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Sprawdzę jeszcze raz... swoją drogą, co to za zaworek? i na zdjęciu które załączyłeś, od spodu puszki odchodzi wężyk, tego też nie mam przy swoim filtrze, ale dziurka w obudowie filtra jest, co to za wężyk i dokąd powinien być poprowadzony? oczywiście nie mam na myśli rurki do pompy powietrza. Z góry wielkie dzięki za informacje.
Odpływ wody, sączek.IchiOne pisze:... na zdjęciu które załączyłeś, od spodu puszki odchodzi wężyk, tego też nie mam przy swoim filtrze, ale dziurka w obudowie filtra jest, co to za wężyk i dokąd powinien być poprowadzony?
Nigdzie dalej nie jest podłączony.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
[ Dodano: 2022-06-07, 19:39 ]
Mam kolejne zapytanie odnośnie wężyków podciśnienia.
Tam gdzie autor wątku miał odpięty wężyk, ten pojedynczy pod separatorem odmy, jest podpięty jeszcze jeden na takim trójniku, z którego 2 wężyki rozchodzą się po obu stronach kolektora ssącego. tak się składa, że u mnie oba są złamane / przegryzione na tej samej długości ok 20 cm i nie mam pojęcia gdzie szukać drugiej strony. Na przodzie kolektora pociągając za każdy wężyk czuję, że są gdzieś podpięte.
Dokąd powinny prowadzić te dwa z trójnika?
Z czym wiąże się dla mojego silnika taki stan ? Zakładam, że nierówna praca silnika bierze się właśnie stąd
Mam kolejne zapytanie odnośnie wężyków podciśnienia.
Tam gdzie autor wątku miał odpięty wężyk, ten pojedynczy pod separatorem odmy, jest podpięty jeszcze jeden na takim trójniku, z którego 2 wężyki rozchodzą się po obu stronach kolektora ssącego. tak się składa, że u mnie oba są złamane / przegryzione na tej samej długości ok 20 cm i nie mam pojęcia gdzie szukać drugiej strony. Na przodzie kolektora pociągając za każdy wężyk czuję, że są gdzieś podpięte.
Dokąd powinny prowadzić te dwa z trójnika?
Z czym wiąże się dla mojego silnika taki stan ? Zakładam, że nierówna praca silnika bierze się właśnie stąd