![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB ] Bose system problem
[D2 99 4.2PB ] Bose system problem
Witam mam problem w moim aucie a dokładnie z subwoofer który znajduje się za tylną kanapą , nie jestem jakimś audiofilem i ten system wystarcza mi w 100% tylko chciał bym żeby nie było jakiś zbędnych ale jak w tym przypadku a mianowicie do sedna kiedy podgłośnię troszkę radio to bass który zaczyna wypływać z subwoofer nadaje w bagażniku mega rezonans który odbiera mi radość i chęć słuchania czego kol wiek dodam tylko że jeśli wskoczę do bagażnika i przytrzymam rękom tą metalową obudowę to gra idealnie tylko pytanie jak tam się najlepiej dostać i co potrzeba żeby grało wszystko jak należy trzeba jakieś nowe wygłuszenie kupić? czy wystarczy gdzieś coś dokręcić nie wiem i wolę spytać was za nim rozbiorę pół auta i nadal będzie nie ciekawie 

Ostatnio zmieniony 05 lip 2018, 21:06 przez Kedo6666, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Na początek zrzuć osłony głośników z dołu (dostęp od bagażnika) i dokręć same głośniki. Jak nie pomoże to być może sama pólka wpada (albo roleta jak posiadasz) w rezonans, a co konkretnie, musiałbyś ja zrzucić i popatrzeć. By wyjąc półkę tak czy tak musisz odkręcić głośniki i zrzucić oparcie tylnej kanapy.
Black Cars Matters
dice111 pisze:Na początek zrzuć osłony głośników z dołu (dostęp od bagażnika) i dokręć same głośniki. Jak nie pomoże to być może sama pólka wpada (albo roleta jak posiadasz) w rezonans, a co konkretnie, musiałbyś ja zrzucić i popatrzeć. By wyjąc półkę tak czy tak musisz odkręcić głośniki i zrzucić oparcie tylnej kanapy.
Tego się obawiałem bo żeby ogarnąć tylną kanapę żeby ją odsunąć to trzeba zagłówki wyciągnąć ? Które są elektryczne i stoją w miejscu 😑
Ok to zaraz popatrzę jak się za to zabrać i rozbieram , dziękidice111 pisze:Jak nie są wysunięte na sama górę to oparcie kanapy spokojnie wychodzi z zagłówkami.
[ Dodano: 2018-07-06, 19:53 ]
3h na marne oszaleć można z tym oparciem dół odkręcony i szarpie na wszystkie sposoby nic nie drgnie mówię może we dwóch trzeba idę po sąsiada i nawet nie drgnie tylko tył się rusza ale do góry nie chcę wyjść może w longu jest coś jeszcze po za tymi uchwytami proszę o pomoc bo nie mam siły na to , druga sprawa że rezonans który słychać robi pokrywa od rolety na środku jest luźna można ją ściągnąć i zamocować bez rozbierania tej kanapy ...
- pioter
- Moderator
- Rocznik: 1998
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Zobacz jak zdemontować oparcie : https://www.a8team.pl/d2-95-42pb-napraw ... t12799.htm
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- dice111
- Moderator
- Rocznik: 1996
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Nie ma. Czy krótka, czy długa wersja. Inaczej jest tylko jak są z tyłu pojedyncze elektryczne fotele. Gorzej jak ktoś ja już targał i powyginał, wtedy nie dziwne, że z haków wyleźć nie chce.Kedo6666 pisze: może w longu jest coś jeszcze po za tymi uchwytami proszę o pomoc bo nie mam siły na to
Black Cars Matters
Robiłem wszystko zgodnie z planem nawet się nie ruszyła tylko dół tańczyłpioter pisze:Zobacz jak zdemontować oparcie : https://www.a8team.pl/d2-95-42pb-napraw ... t12799.htm