![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] HomeLink
[D3 03 4.2MPI/LPG ] HomeLink
Witam, próbowałem dziś zaprogramować pilota do bramy ale się nie udało, wg instrukcji po naciśnięciu zewnętrznych przycisków powinna się zapalić dioda, nie zapala się i moje pytanie, gdzie znajduje się sterownik HomeLink w aucie, chcę sprawdzić czy czasem nie dostał nóg 

Powiem Ci że ja sporo walczyłem z homelink w a8 d3. Dawałem radę zakodować pilota do auto (mrugaly awaryjne) i nawet po naciśnięciu przycisku na panelu podsufitki otwierala się brama ale... niestety zawsze tylko RAZ 🙁 ponieważ te systemy bram aktualnie mają zmienny kod i za każdym otwarciem/zamknięciem zmienia się jeden znak w kodzie wysyłanym z nadajnika do odbiornika i nasze auta tego nie obsługują (bynajmniej ja walczyłem długo i się nie udało). Ostatecznie kupiłem pilot za 50zl który kopiuje oryginalne piloty i zakodował na nim 2 bramy (różne oczywiście) działa świetnie, przyczepiony do daszka od słońca nad głową kierowcy.
Powinien być zamocowany w przednim zderzaku, w okolicy lewego spryskiwacza reflektora a nie gdzieś pod lampą.marco1104 pisze:Witam, jestem świeżo po demontażu zderzaka przód i lampy lewej i nie znalazłem tam tego modułu, nawet lużnej wtyczki nie ma, może jednak on jest gdzie indziej?
I sygnał idzie przez wiązkę elektryczną zderzaka.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Nie.marco1104 pisze:A czy tam czasem nie jest tylko antena? A moduł gdzieś w aucie?
Odpowiedź w miarę precyzyjną masz piętro wyżej.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-