Zamówiłem w Auto-Partner innej firmy
takie http://www.iparts.pl/czesc/zestaw-tulei ... 41x-0.html
jest napisane ze to odpowiada temu numerowi jw , na rano będą - zobaczymy jakie przyjdą, jak tez za krótkie to może te zaciski co kupiłem od czegoś innego są?
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
colln pisze:Tylko że na oryginał to pewnie ponad tydzień trzeba czekać
Taki life.
W PL brak, mają w magazynie centralnym w DE.
Jak bym dziś zamówił to będę miał pewnikiem na poniedziałek... albo na sobotę jak kierowca bardziej pociśnie
* FOSS motorsport *(PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No i potwierdza się że w zamiennikach zdarzają się pomyłki, 2 dni straciłem przez błąd Autofrena (ten zestaw co fotkę wcześniej dałem).
Dziś przyszło z innej firmy i jest jak najbardziej ok.
Oryginału w PL nie było dlatego szukanie zamiennika a swoja drogą to że nie mają choćby w magazynie centralnym w Poznaniu to świadczy że nie ma zapotrzebowania na to, no a ten trzpień się jednak wyciera podczas pracy i jakieś luzy tam powstają. Jeśli był miał jakiś słuszny przebieg to bym to wymieniał przy okazji którejś wymiany klocków.
Fotka tego co dziś przyszło (po lewej oryginalna)
Dziękuję wszystkim za szybką reakcję i pomoc w rozwiązaniu problemu
[ Dodano: 2017-10-17, 13:52 ]
Uwaga po zmianie zacisków i tarcz na większe:
Są sporo cięższe, teraz uzmysłowiłem sobie czemu robi się tarcze z otworami - chodzi o redukcję masy (masy nie resorowanej)
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
1. lepsze chłodzenie
2. lepsze hamowanie na mokrym
3. lepsze odprowadzanie gazów powstających przy pracy klocka
4. otwory mocniej ścierają klocek przez co odświeżają jego powierzchnię cierną
Sama masa tarczy (jej redukcja) nie jest najważniejsza przy nawiercaniu tarcz.