Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D2 ALL] Montował ktoś antenę CB w miejscu oryg. radiowej?

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 14 sie 2010, 08:51

djdemon_pl pisze:kolego bombozista - ja niedawno zamontowałem antenę o której mówisz SIRIO:

Wygląda jeszcze lepiej niż bat oryginalny - co prawda jeszcze nie mam podłączonego radia CB ale antena radiowa działa prawidłowo.

Kabel od CB został poprowadzony do wnęki obok kierownicy.

Poniżej fotki:

[url=http://img686.imageshack.us/img686/6843/05062010729.jpg]Obrazek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

[url=http://img36.imageshack.us/img36/8822/05062010728.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img46.imageshack.us/img46/7174/05062010727.jpg]Obrazek[/URL]

PS. Polecam! ;]
Witam.Kolego napisz z jakim radyjkiem współpracuję ta antenka i czy nie zbiera wszystkich szumów ze świata,bo nie ukrywam że bardziej mi zależy na czystym odbiorze niż na kosmicznym zasięgu no i wygląda jak orginał.

Awatar użytkownika
colln
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: colln » 17 lis 2010, 23:47

Zamontowałem antenkę (tę co pytałem 2 posty wcześniej) i muszę powiedzieć że wygląda fantastycznie :-D :-D

Obrazek

tu na zbliżeniu
Obrazek

a tu dla porównania jak mała jest główka, żadnej grubej cewki typowej dla anten CB
jak dla mnie to czysta elegancja
Obrazek

antenka jak to President działa jak należy i co ciekawe nie gwiżdże nawet w deszczu a to b duży plus
Tak wiec zamieszczam te fotki bo jest to wg mnie produkt naprawdę godny polecenia

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 18 lis 2010, 08:50

Wygląda to przyzwoicie, ciekawe jak by się zgrało z ciemnym lakierem karoserii :?: Ja z triflexa jestem zadowolony, co prawda czasem w nocy jak jest mały ruch to brakuje zasięgu takiego jak mam w A6 (bat 1,5metra Presidenta ;-) ) ale nie ma wszystkiego na raz, tutaj ważniejsza była estetyka.

colln jak się montowało antenkę? ja drugi raz nie chciał bym tego robić w A8, dostęp jest fatalny ...

Awatar użytkownika
colln
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: colln » 18 lis 2010, 11:34

jaki fatalny? dostęp jest po 2-3ch minutach roboty, przeciągnięcie kabla do przodu to zdjęcie tylnej kanapy - tam trzeba 2 śruby odkręcić i wyjąć zagłówki i już wyskakuje, dalej z kabelkiem pod listwą progową i już mamy w lewej wnęce pod kierownicą, jedynie dziura po oryginalnej antenie jest zbyt duża, kupiłem podkładkę z nierdzewki i po kłopocie, triflexa też mam - tamta to juz w ogóle nie ma żadnej różnicy w wyglądzie pomiędzy oryginalną telefoniczną, jednak odbiór na tej presidenta lepszy i mniej szumu.
Na ciemnym nadwoziu powinno b. dobrze bo główka chrom a reszta bata czarna
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 18 lis 2010, 13:08

colln pisze:jaki fatalny? dostęp jest po 2-3ch minutach roboty, przeciągnięcie kabla do przodu to zdjęcie tylnej kanapy - tam trzeba 2 śruby odkręcić i wyjąć zagłówki i już wyskakuje, dalej z kabelkiem pod listwą progową i już mamy w lewej wnęce pod kierownicą, jedynie dziura po oryginalnej antenie jest zbyt duża, kupiłem podkładkę z nierdzewki i po kłopocie, triflexa też mam - tamta to juz w ogóle nie ma żadnej różnicy w wyglądzie pomiędzy oryginalną telefoniczną, jednak odbiór na tej presidenta lepszy i mniej szumu.
Na ciemnym nadwoziu powinno b. dobrze bo główka chrom a reszta bata czarna
Prowadzenie kabla i inne pierdoły to drobna sprawa, przekładałem całe wnętrze więc środek znam na pamięć która plastyczek jak zamontowany ;-)

Pisząc dostęp fatalnym miałem na myśli wnękę w której przykręcamy antenę (fabryczne miejsce mocowania) Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest to tak zabudowane, że musiałem klucz płaski 17-stke skrócić do 6 cm dł. i po malutkim obrocie dokręcać nakrętkę mocującą tego triflexa.

Awatar użytkownika
colln
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: colln » 18 lis 2010, 23:46

tak u mnie (po wyjęciu tego wszystkiego tzn CD TV itp..)
Obrazek
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2

Awatar użytkownika
Maciex
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Maciex » 27 gru 2010, 17:07

Mam spory problem, dobrałem się do tego, i nie mogę odkręcić starej anteny. Zrobiłem fotki, generalnie inaczej to wygląda niż na audipages.com

Ma ktoś pomysł jak to rozkręcić? Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję, zależy mi na czasie, bo na 21 muszę mieć skręcone autko

http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... emove.html

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 27 gru 2010, 18:14

Maciex pisze:Mam spory problem, dobrałem się do tego, i nie mogę odkręcić starej anteny. Zrobiłem fotki, generalnie inaczej to wygląda niż na audipages.com

Ma ktoś pomysł jak to rozkręcić? Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję, zależy mi na czasie, bo na 21 muszę mieć skręcone autko

u mnie było tak jak u Ciebie, tylko ja miałem ułamaną antenę i się nie cackałem z tym prętem, i tak zakładałem nową antenę więc jakoś to wywaliłem, tylko teraz mam zaćmienie i nie mogę sobie przypomnieć co i jak, robiłem to wieczorami po pracy... jak przypomnę sobie to napiszę,

może Colln pomoże, on też jak widać demontował ori antenę

Awatar użytkownika
Maciex
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Maciex » 27 gru 2010, 19:09

sebos17 pisze:
Maciex pisze:Mam spory problem, dobrałem się do tego, i nie mogę odkręcić starej anteny. Zrobiłem fotki, generalnie inaczej to wygląda niż na audipages.com

u mnie było tak jak u Ciebie, tylko ja miałem ułamaną antenę i się nie cackałem z tym prętem, i tak zakładałem nową antenę więc jakoś to wywaliłem, tylko teraz mam zaćmienie i nie mogę sobie przypomnieć co i jak, robiłem to wieczorami po pracy... jak przypomnę sobie to napiszę,

może Colln pomoże, on też jak widać demontował ori antenę

Czekam z niecierpliwością.
Moja antena też jest ułamana ;-)

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 27 gru 2010, 19:15

Jatez to przerabiałem,antena się trzyma tylko na wcisk na tej czarnej gumce co wypełnia otwór w błotniku.Najlepiej czymś nie bardzo ostrym delikatnie wepchnąć tą gumkę do środka od góry patrząc .

Awatar użytkownika
colln
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: colln » 30 gru 2010, 23:56

sebos17 pisze:może Colln pomoże, on też jak widać demontował ori antenę
sorki dopiero dzisiaj otworzyłem ten wątek :oops:
dokładnie tak jak 123mielony, pisze, po odkręceniu ewentualnych śrubek po prostu należy wyciagnąć lub wyszarpnąć antenę

Awatar użytkownika
Maciex
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Maciex » 31 gru 2010, 00:14

Dzięki za odpowiedzi, ja się poddałem, ta guma jest twarda jak skała. Może jeszcze kiedyś spróbuję, bardzo nie lubię używać siły przy ósemce.

Awatar użytkownika
dzidzia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dzidzia » 31 gru 2010, 11:46

polej ją ciepłą wodą i wypychaj ze srodka na zewnątrz, ja to robiłem przedłużką od grzechotki, albo jak ci ona nie potrzebna i nie bedziesz wracał do starej anteny to ją poprostu rozetnij
quattro rulez
V8 no free rides, gas or ass!

http://www.motostat.pl/user-vehicles/15571

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 02 sty 2011, 15:35

dzidzia pisze:polej ją ciepłą wodą i wypychaj ze srodka na zewnątrz, ja to robiłem przedłużką od grzechotki, albo jak ci ona nie potrzebna i nie bedziesz wracał do starej anteny to ją poprostu rozetnij

Teraz sobie przypomniałem, wiedziałem że nie będzie mi potrzebna ta gumka (antena i tak była ułamana) i ja nacinałem nożykiem a później to już gładko poszło...

Awatar użytkownika
Maciex
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Maciex » 06 sie 2011, 21:51

Dzięki wielkie za wszystkie porady, złapałem się na odwagę i zaatakowałem starą antenkę nożem. Efekt:

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl