Witam.Kolego napisz z jakim radyjkiem współpracuję ta antenka i czy nie zbiera wszystkich szumów ze świata,bo nie ukrywam że bardziej mi zależy na czystym odbiorze niż na kosmicznym zasięgu no i wygląda jak orginał.djdemon_pl pisze:kolego bombozista - ja niedawno zamontowałem antenę o której mówisz SIRIO:
Wygląda jeszcze lepiej niż bat oryginalny - co prawda jeszcze nie mam podłączonego radia CB ale antena radiowa działa prawidłowo.
Kabel od CB został poprowadzony do wnęki obok kierownicy.
Poniżej fotki:
[url=http://img686.imageshack.us/img686/6843/05062010729.jpg]Obrazek[/URL]
Uploaded with ImageShack.us
[url=http://img36.imageshack.us/img36/8822/05062010728.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img46.imageshack.us/img46/7174/05062010727.jpg]Obrazek[/URL]
PS. Polecam! ;]
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL] Montował ktoś antenę CB w miejscu oryg. radiowej?
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- colln
- Super Klubowicz
Zamontowałem antenkę (tę co pytałem 2 posty wcześniej) i muszę powiedzieć że wygląda fantastycznie :-D :-D
![Obrazek]()
tu na zbliżeniu
![Obrazek]()
a tu dla porównania jak mała jest główka, żadnej grubej cewki typowej dla anten CB
jak dla mnie to czysta elegancja
![Obrazek]()
antenka jak to President działa jak należy i co ciekawe nie gwiżdże nawet w deszczu a to b duży plus
Tak wiec zamieszczam te fotki bo jest to wg mnie produkt naprawdę godny polecenia
tu na zbliżeniu
a tu dla porównania jak mała jest główka, żadnej grubej cewki typowej dla anten CB
jak dla mnie to czysta elegancja
antenka jak to President działa jak należy i co ciekawe nie gwiżdże nawet w deszczu a to b duży plus
Tak wiec zamieszczam te fotki bo jest to wg mnie produkt naprawdę godny polecenia
- sebos17
- Super Klubowicz
Wygląda to przyzwoicie, ciekawe jak by się zgrało z ciemnym lakierem karoserii :?: Ja z triflexa jestem zadowolony, co prawda czasem w nocy jak jest mały ruch to brakuje zasięgu takiego jak mam w A6 (bat 1,5metra Presidenta ;-) ) ale nie ma wszystkiego na raz, tutaj ważniejsza była estetyka.
colln jak się montowało antenkę? ja drugi raz nie chciał bym tego robić w A8, dostęp jest fatalny ...
colln jak się montowało antenkę? ja drugi raz nie chciał bym tego robić w A8, dostęp jest fatalny ...
- colln
- Super Klubowicz
jaki fatalny? dostęp jest po 2-3ch minutach roboty, przeciągnięcie kabla do przodu to zdjęcie tylnej kanapy - tam trzeba 2 śruby odkręcić i wyjąć zagłówki i już wyskakuje, dalej z kabelkiem pod listwą progową i już mamy w lewej wnęce pod kierownicą, jedynie dziura po oryginalnej antenie jest zbyt duża, kupiłem podkładkę z nierdzewki i po kłopocie, triflexa też mam - tamta to juz w ogóle nie ma żadnej różnicy w wyglądzie pomiędzy oryginalną telefoniczną, jednak odbiór na tej presidenta lepszy i mniej szumu.
Na ciemnym nadwoziu powinno b. dobrze bo główka chrom a reszta bata czarna
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
- sebos17
- Super Klubowicz
Prowadzenie kabla i inne pierdoły to drobna sprawa, przekładałem całe wnętrze więc środek znam na pamięć która plastyczek jak zamontowany ;-)colln pisze:jaki fatalny? dostęp jest po 2-3ch minutach roboty, przeciągnięcie kabla do przodu to zdjęcie tylnej kanapy - tam trzeba 2 śruby odkręcić i wyjąć zagłówki i już wyskakuje, dalej z kabelkiem pod listwą progową i już mamy w lewej wnęce pod kierownicą, jedynie dziura po oryginalnej antenie jest zbyt duża, kupiłem podkładkę z nierdzewki i po kłopocie, triflexa też mam - tamta to juz w ogóle nie ma żadnej różnicy w wyglądzie pomiędzy oryginalną telefoniczną, jednak odbiór na tej presidenta lepszy i mniej szumu.
Pisząc dostęp fatalnym miałem na myśli wnękę w której przykręcamy antenę (fabryczne miejsce mocowania) Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest to tak zabudowane, że musiałem klucz płaski 17-stke skrócić do 6 cm dł. i po malutkim obrocie dokręcać nakrętkę mocującą tego triflexa.
- Maciex
- Forum Audi A8
Mam spory problem, dobrałem się do tego, i nie mogę odkręcić starej anteny. Zrobiłem fotki, generalnie inaczej to wygląda niż na audipages.com
Ma ktoś pomysł jak to rozkręcić? Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję, zależy mi na czasie, bo na 21 muszę mieć skręcone autko
http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... emove.html
![Obrazek]()
Ma ktoś pomysł jak to rozkręcić? Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję, zależy mi na czasie, bo na 21 muszę mieć skręcone autko
- sebos17
- Super Klubowicz
u mnie było tak jak u Ciebie, tylko ja miałem ułamaną antenę i się nie cackałem z tym prętem, i tak zakładałem nową antenę więc jakoś to wywaliłem, tylko teraz mam zaćmienie i nie mogę sobie przypomnieć co i jak, robiłem to wieczorami po pracy... jak przypomnę sobie to napiszę,Maciex pisze:Mam spory problem, dobrałem się do tego, i nie mogę odkręcić starej anteny. Zrobiłem fotki, generalnie inaczej to wygląda niż na audipages.com
może Colln pomoże, on też jak widać demontował ori antenę
- Maciex
- Forum Audi A8
sebos17 pisze:u mnie było tak jak u Ciebie, tylko ja miałem ułamaną antenę i się nie cackałem z tym prętem, i tak zakładałem nową antenę więc jakoś to wywaliłem, tylko teraz mam zaćmienie i nie mogę sobie przypomnieć co i jak, robiłem to wieczorami po pracy... jak przypomnę sobie to napiszę,Maciex pisze:Mam spory problem, dobrałem się do tego, i nie mogę odkręcić starej anteny. Zrobiłem fotki, generalnie inaczej to wygląda niż na audipages.com
może Colln pomoże, on też jak widać demontował ori antenę
Czekam z niecierpliwością.
Moja antena też jest ułamana ;-)
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- colln
- Super Klubowicz
sorki dopiero dzisiaj otworzyłem ten wątek :oops:sebos17 pisze:może Colln pomoże, on też jak widać demontował ori antenę
dokładnie tak jak 123mielony, pisze, po odkręceniu ewentualnych śrubek po prostu należy wyciagnąć lub wyszarpnąć antenę
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
- dzidzia
- Forum Audi A8
- sebos17
- Super Klubowicz
dzidzia pisze:polej ją ciepłą wodą i wypychaj ze srodka na zewnątrz, ja to robiłem przedłużką od grzechotki, albo jak ci ona nie potrzebna i nie bedziesz wracał do starej anteny to ją poprostu rozetnij
Teraz sobie przypomniałem, wiedziałem że nie będzie mi potrzebna ta gumka (antena i tak była ułamana) i ja nacinałem nożykiem a później to już gładko poszło...