[inne] opinia na temat silnika 1.8 T w a6
[inne] opinia na temat silnika 1.8 T w a6
witam chce kupic zonie a6 w benzynie i padlo na 1.8 turbo, czy ktos moze wyrazic opinie na temat tych silnikow? Lpg nie wchodzi w gre.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 22:12 przez tommi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Mój poprzedni manager miał passata z tym silnikiem. Kupił auto jako nowe i jeździł 8 lat (sprzedał miesiąc temu). przejechał nim ponad 200kkm i przy silniku tylko napinacz łańcuszka rozrządu (ten z tyłu, między wałkami) wymieniał, poza tym normalna obsługa. Ostatnie 3 lata jeździł na LPG i też bezproblemowo.
Jak dla mnie, to ten silnik jest troszkę za słaby do A6, osobiście wolałbym 2,4 V6, ale to już tylko moja opinia.
Jak dla mnie, to ten silnik jest troszkę za słaby do A6, osobiście wolałbym 2,4 V6, ale to już tylko moja opinia.
-
- Super Klubowicz
Polowałem swego czasu na A6 wersję 180KM z manualem w quattro ale nic godnego przez pół roku nie znalazłem. Wyczytałem za to gdzieś kiedyś chyba na AKP, że wersje 180KM (AJL) wychodziły tylko niby na WŁOCHY, przyczyną ponoć były normy emisji spalin. Czy to prawda, nie wiem dlatego nie traktuj tego na poważnie, piszę to co kiedyś przeczytałem.
-
- Forum Audi A8